Ηλεία

Στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανωλάδας η 6η Γιορτή Φράουλας – Συνδιοργανωτής ο εμπνευστής του θεσμού

Ακούστε το άρθρο

Το αποκλειστικό δημοσίευμα της «ΠΑΤΡΙΣ» της προπερασμένης Κυριακής  φαίνεται πως ευαισθητοποίησε αρκετούς από την Νέα Μανωλάδα και έτσι ο δραστήριος πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίζω» θα συνεχίσει την δράση του, όπως και η επιτυχημένη γιορτή της φράουλας, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός.

Οι  εκλογές  λοιπόν για την ανάδειξη μελών του  ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου,  θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα από τις 6 το μέχρι τις 8 το βράδυ, στο Κοινοτικό Κατάστημα και η συμμετοχή αναμένεται να είναι αυξημένη.

Γυναικοκρατία

Υποψήφιοι για το οκταμελές ΔΣ  είναι εννέα άτομα. Τέσσερα μέλη προέρχονται από το παλιό συμβούλιο και πέντε είναι καινούργια.  Το ψηφοδέλτιο είναι …γυναικοκρατούμενο αφού οι οκτώ είναι γυναίκες και ένας άνδρας.

Υποψήφιοι είναι οι : Ζωή Δημητροπούλου -Σοφιανοπούλου, Αγγελική Καπέλη Τακτικού, Δήμητρα Τακτικού Κυριαζή , Φωτεινή Κυριαζή Δημητροπούλου, Άννα Ψιλοπαναγιώτη Γούργαρη, Εύη Χατζηχαραλάμπους Σαπουντζάκη , Στεφανία Φωτοπούλου , Χρύσα Δρακάκη Ιορδανίδη και  ο Αντώνης Τζιτζογλάκης.

Και οι εννέα υποψήφιοι είναι άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία για τον δυναμισμό τους που σημαίνει ότι το οκταμελές ΔΣ θα συνεχίσει το δημιουργικό έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΛΠΙΖΩ».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο εμπνευστής της γιορτής

Στο μεταξύ ξεκινούν οι προετοιμασίες για την 6η Γιορτή Φράουλας. Φέτος τον πρώτο λόγο για την γιορτή θα έχει ο ιδιοκτήτης καφετέριας κ. Μπάμπης Σκουλάκης που είναι και ο εμπνευστής της επιτυχημένης Γιορτής. Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάζονται εκτός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελπίζω» και δεκάδες εθελοντές.

«Το 2012 είχα την ιδέα για να υπάρχει στη Νέα Μανωλάδα μια εκδήλωση για την φράουλα και μαζί μου συμφώνησαν οι φραουλοπαραγωγοί Φώτης Κυριαζής, Οδυσσέας Κυριαζής και Διονύσης Σάμαρης, οι οποίοι στήριξαν την ιδέα μου που τελικά, από το 2012 έγινε πραγματικότητα», δηλώνει στην «Πατρίς» ο κ. Σκουλάκης και συνεχίζει: «Η φράουλα είναι προϊόν που στηρίζει όχι μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και γενικότερα την οικονομία της χώρας και για τον λόγο αυτό πρέπει να έχει την τιμητική της μέσα από αυτή την γιορτή».

Στο Δημοτικό

Φέτος η γιορτή θα γίνει στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας και θα είναι η τρίτη φορά που γίνεται εκεί. Άλλες τρεις φορές έχει πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της πόλης.

Θα υπάρχουν πολλές γευστικές εκπλήξεις, θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα με την συμμετοχή του τραγουδιστή Πέτρου Ίμβριου,  θα υπάρχουν χορευτικά συγκροτήματα από ολόκληρη την Βουπρασία και όχι μόνο. Στο προαύλιο θα στηθεί εξέδρα, ενώ θα υπάρχουν και τραπεζοκαθίσματα.

Φυσικά θα υπάρχει ένα συμβολικό ποσό ως  τιμή εισόδου ενώ θα ορισθεί κάποιο μικρό ποσό ανά άτομο για όσους επιθυμούν να φάνε και να πιούν.

Όλη η επικαιρότητα