Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος – Σήμερα η δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών κατά του κοινωνικού χώρου “Συνεργείο”

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  της Αθήνας θα καθίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος και ακόμη επτά άτομα για επίθεση στο κοινωνικό στέκι “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη.

Οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται κατά περίσταση στους κατηγορούμενους είναι αυτά της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της οπλοφορίας.

Κατά την κατηγορία, η επίθεση έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2013 μέσα στον κοινωνικό χώρο στην Ηλιούπολη και ενώ μέσα σε αυτόν βρίσκονταν παιδιά, καθώς ήταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ορισμένοι από τους μαθητές κρύφτηκαν μαζί με τη δασκάλα τους στην τουαλέτα για να σωθούν από τους επιτιθέμενους.

Για την υπόθεση έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία των δύο χρυσαυγιτών βουλευτών, ενώ η δικογραφία έχει συσχετιστεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης και ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχουν καταθέσει οι νεαροί, οι οποίοι βρίσκονταν στο στέκι και χτυπήθηκαν άγρια από τους χρυσαυγίτες.

 

 

Πηγή: news247.gr