Αχαϊα Ηλεία

Στο εδώλιο ξανά για τις δολοφονίες Παπανδρέου και Κουλούρη στην Πάτρα – Η κυνική ομολογία στο δικαστήριο του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε σήμερα η δίκη

Αναβλήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, από το Μικτό ορκωτό Εφετείο, η δίκη για δολοφονίες που συγκλόνισαν την πόλη. Πρόκειται για τις δολοφονίες της Ρεγγίνας Παπανδρέου και της Κωνσταντίνας Κουλούρη, πριν από επτά χρόνια, το 2012.

Οι άτυχες γυναίκες βρήκαν φρικτό θάνατο, με διαφορά λίγων ημερών, στα χέρια ενός αδίστακτου ζευγαριού που εισέβαλαν στα σπίτια τους για να κλέψουν.

Την Ρεγγίνα Παπανδρέου την βασάνισαν καθώς την μαχαίρωναν μέχρι να αποκαλύψει που είχε χρήματα και κοσμήματα. Η γυναίκα πάλεψε με τους δράστες

Η Κωνσταντίνα Κουλούρη βρέθηκε φιμωμένη με μονωτική ταινία και δεμένη στα χέρια και στα πόδια. Ο θάνατός της είχε προέλθει από ασφυξία.

Το Δικαστήριο της Ηλείας σε πρωτόδικο βαθμό έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα για ποινές δις ισόβια και τριάντα έτη κάθειρξης, για κάθε έναν από τους κατηγορουμένους.

Σήμερα, η αναβολή δόθηκε από τον Εισαγγελέα -με επιείκεια- προκειμένου να υπάρχει ισότητα των όπλων. Αν και η καταδικασθείσα σε δις ισόβια άσκησε έφεση και βρέθηκε στο δικαστήριο ο συγκατηγορούμενος της επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

Δεν βρέθηκε ενώπιων του δικαστηρίου και σύμφωνα με τον εισαγγελέα αυτή η απουσία θα έφερνε προβλήματα ουσίας στην ακροαματική διαδικασία και στην εκδίκαση της υπόθεσης.

«Γεννήθηκα για να κλέβω, να ληστεύω και να σκοτώνω. Έτσι θέλω να ζω, να βρίσκω την πρέζα μου. Αυτή είναι η στάση μου απέναντι στη ζωή»
Στο άκουσμα της αναβολής η οικογένεια της Ρεγγίνας Παπανδρέου εξέφρασε την αγανάκτηση της.
«Η οικογένεια έχει ανεπούλωτο πλήγμα γιατί ο άνθρωπος τους πέθανε με βασανισμό. Την σκότωσαν με 36 μαχαιριές σε διάστημα τριών ωρών. Κάθε μαχαιριά ήταν: «Πες μας τώρα που είναι κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα. Είχε τραύματα άμυνας στα δάχτυλά της καθώς προσπαθούσε να προστατέψει τον εαυτό της. Είχε σκισμένα και κομμένα νύχια.

Αφού δεν βρήκαν τίποτα, επιχείρησαν με το να την σφάζουν να πετύχουν το σκοπό τους. Λίγες μέρες μετά, μπήκαν σε ένα άλλο σπίτι. Έδεσαν και φίμωσαν μία άλλη γυναίκα που πέθανε από ασφυξία.  Έμπαιναν στα σπίτια χωρίς να καλύπτουν τα πρόσωπα τους. Άρα τα θύματα τους θα μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν, και γ΄αυτό τα σκότωναν» εξηγεί στο thebest.gr  ο δικηγόρος της οικογένειας Παπανδρέου, Γιάννης Παπαναστασόπουλος.

«Θα υπήρχε και τρίτο θύμα»

Όπως ανέφερε o κ. Παπαναστασόπουλος παραλίγο να υπήρχε κι άλλο θύμα του σατανικού ζευγαριού, στην οδό Λόντου.

Οι δράστες μπήκαν σε διαμέρισμα που λεηλάτησαν όμως η γυναίκα που έμενε εκεί βρισκόταν στη λαϊκή.

Η κυνική ομολογία στο δικαστήριο του Πύργου

Ο δράστης των δολοφονιών στο δικαστήριο του Πύργου στην ομολογία του δεν έδειξε καμία μεταμέλεια.

«Γεννήθηκα για να κλέβω, να ληστεύω και να σκοτώνω. Έτσι θέλω να ζω, να βρίσκω την πρέζα μου. Αυτή είναι η στάση μου απέναντι στη ζωή» είχε αναφέρει.

Οι δύο δολοφονίες ήταν «πονοκέφαλος» για τις αρχές για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πώς η αστυνομία εξιχνίασε το δεύτερο έγκλημα ενώ έλυσε και το πρώτο γρίφο- Οι αθώοι που βρέθηκαν στη φυλακή

Ο 36χρονος  δράστης γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Πάτρας, είχε καταφέρει να στείλει στη φυλακή ενοχοποιώντας για τους φόνους, ένα ζευγάρι, που παρέμεινε προφυλακισμένο για ένα χρόνο περίπου (11 μήνες).

Όμως η επιμονή του να θέλει να δώσει στοιχεία για τα δύο εγκλήματα, υποψίασε τις Αρχές που μέσω DNA κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να φτάσουν στο δολοφόνο και τη συνεργό του. Η δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου είχε συμβεί στις 8 Ιουνίου 2012, στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου. Τότε είχε συγκλονιστεί η κοινωνία της Πάτρας, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε από την κόρη της, μαχαιρωμένη 36 φορές, ενώ οι δράστες είχαν αρπάξει τα χρυσαφικά από το σπίτι της.

Ο 36χρονος τότε είχε καταθέσει στην αστυνομία πως είχε δει να βγαίνουν από το σπίτι το ζευγάρι που στη συνέχεια προφυλακίστηκε, ενώ ο ίδιος τους είχε παραδώσει και τα χρυσαφικά που είχε κλέψει από το σπίτι της 82χρονης. Ο δράστης όμως συνέχισε την εγκληματική δράση του και στα τέλη Οκτωβρίου εισέβαλε στο σπίτι της καταγόμενης από τον Πύργο, Κωνσταντίνας Κουλούρη.

Αυτός και η συνεργός του φίμωσαν την 84χρονη γυναίκα, που πέθανε από ασφυξία και βρέθηκε την 1η Νοεμβρίου 2012, νεκρή μέσα στο σπίτι από το γιο της Γιάννη, γνωστό ναυτιλιακό πράκτορα της Πάτρας. Η 45χρονη συνεργός είχε ενεργό ρόλο στις ανθρωποκτονίες, καθώς ήταν εκείνη που εντόπιζε γυναίκες που διέμεναν μόνες τους και αποτελούσαν εύκολο στόχο.

Μάλιστα, το ζευγάρι είχε μπει και σε άλλα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών από την Πάτρα και τις είχε ληστέψει, χωρίς ευτυχώς τα θύματά να χάσουν τη ζωή τους. Ο δράστης των δύο ανθρωποκτονιών είναι χρόνιος τοξικομανής και έχει απασχολήσει την Αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις. O 36χρονος είχε εμφανιστεί στην Ασφάλεια για να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον φόνο της Κωνσταντίνας Κουλούρη, που παρέμενε μέχρι τότε ανεξιχνίαστος. Ο ίδιος είχε δώσει κατάθεση στην Αστυνομία και υποδείκνυε ένα ζευγάρι Πατρινών ως δράστες της ανθρωποκτονίας της Ρεγγίνας Παπανδρέου.

Η άνεσή του έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Του πήραν δείγματα DNA και επιβεβαιώθηκε ότι ο άνδρας ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κουλούρη! Για τον συγκεκριμένο φόνο ο 36χρονος, είχε προσέλθει αυθορμήτως στην Ασφάλεια για να καταγγείλει την πρώην γυναίκα του, που τον είχε εγκαταλείψει με νέο εραστή και ζούσε μαζί του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το μίσος του για την πρώην γυναίκα του ήταν τέτοιο, που είχε αποφασίσει να ενοχοποιήσει την ίδια για τον φόνο της Κουλούρη μαζί με τον σύντροφό της. Η πρώην γυναίκα του, γνωρίζοντας ότι ο 35χρονος σκόπευε να την ενοχοποιήσει, είχε σπεύσει στην Ασφάλεια Ηρακλείου και είχε δώσει κατάθεση υποστηρίζοντας ότι ο 35χρονος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας της Κουλούρη.

Οι αστυνομικοί, γνωρίζοντας τις αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος. Ο 35χρονος κατέρρευσε και παραδέχτηκε ότι εκείνος είχε σκοτώσει την ηλικιωμένη Κ. Κουλούρη, την 1η Νοεμβρίου 2012, με τη συνδρομή όμως της πρώην 45χρονης γυναίκας του με την οποία χώρισαν στην πορεία.

Παραδέχτηκε επίσης ότι στις 8 Ιουνίου 2012, ο ίδιος και η πρώην γυναίκα του, μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν την 82χρονη δασκάλα Ρεγγίνα Παπανδρέου με 36 μαχαιριές. Χθες στο Δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία οι ποινές ήταν ανάλογες των εγκλημάτων που διέπραξαν οι δύο δράστες.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας ήταν καταπέλτης στην αγόρευση του και πρότεινε ποινές δις ισόβια και τριάντα έτη κάθειρξη για κάθε έναν από τους δύο δράστες και η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ο 36χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, ενώ η 45χρονη πρώην γυναίκα του υποστήριξε πως συμμετείχε μόνο στις κλοπές και εισέβαλε στα σπίτια μόνο με αυτό το σκοπό μη γνωρίζοντας πως ο τότε σύζυγός της θα σκότωνε τα θύματά τους.

via

Όλη η επικαιρότητα