Ηλεία

Στο έλεος διαρρηκτών η Γαστούνη – Άρπαξαν ποτά, καφέ ζάχαρη και κλειδαριές!

Ακούστε το άρθρο

Ποτά, καφέ, ζάχαρη και χάλκινα αντικείμενα έκλεψαν την Κυριακή τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες από καταστήματα της Γαστούνης στο «πλαίσιο των συχνών επιδρομών» που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα.

Οι καταστηματάρχες που δεν είναι πρώτη φορά που οι περιουσίες του γίνονται στόχος διαρρηκτών, ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή της Γαστούνης όπου καταγράφονται υψηλοί δείκτες παραβατικότητας.

Την Κυριακή τα ξημερώματα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες συμμορία διαρρηκτών προφανώς ρομά, άνοιξαν ένα καφενείο και ένα κρεοπωλείο που βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης και πήρα μπουκάλια ποτό, καφέ ελληνικό και ζάχαρη και από κρεοπωλείο αφαίρεσαν τα μεταλλικά στοιχεία της. Συνολική ζημιά περίπου 700 ευρώ…

Πήραν ποτά και καφέ

Η κ. Γιάννα Κασκούρα, υπεύθυνη καφενείου,  δήλωσε: «Ήρθε η μητέρα μου το πρωί να ανοίξει το καφενείο και είδε ότι είναι σπασμένη η τζαμαρία. Άνοιξε την πόρτα μπήκε μέσα και είδε ότι έλειπαν μπουκάλια ποτά, καφές ελληνικός, ζάχαρη. Η ζημιά ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ. Η τζαμαρία έχει το μεγαλύτερο κόστος. Αν και το μαγαζί βρίσκεται στο κέντρο της Γαστούνης δεν αντιλήφθηκε κανείς κάτι. Αλλά και κάποιος να το αντιληφθεί θα βγεί έξω;  Αυτές τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις»

Πήραν τις κλειδαριές

Ο κ. Διονύσης Λαγανόπουλος ιδιοκτήτης κρεοπωλείου: «Την Κυριακή το πρωί περνώντας από το μαγαζί μου για να κάνω κάποιες εργασίες, βλέπω στην πόρτα να έχει γίνει απόπειρα διάρρηξης  και σπασμένα κάποια κομμάτια από τις κλειδαριές. Πήγα αμέσως στο ΑΤ Γαστούνης και τους είπα τι είδα. Οι αστυνομικοί πέρασαν από το μαγαζί , έκανα κάποιες καταγγελίες, το μαγαζί είναι ασφαλισμένο και πήγα να δω τι θα κάνω με την ασφάλειά μου. Θα πρέπει να πληρώσω τουλάχιστον 100 ευρώ για τις κλειδαριές. Πριν από χρόνια πάλι το μαγαζί είχε γίνει στόχος»

Η κ. Φραγκανδρέα Μαρία δήλωσε: «Από το κρεοπωλείο έλειπαν οι κλειδαριές  και η πόρτα είχε σημάδια διάρρηξης. Από το μαγαζί δεν έλειπε κάτι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβαν γιατί θα είδαν ότι κάποιος ερχόταν αφού το μαγαζί είναι στο κέντρο της Γαστούνης. Τέτοια περιστατικά στη Γαστούνη δυστυχώς είναι συνεχόμενα. Μάλιστα μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει πολλά. Θα πρέπει να υπάρξει αστυνόμευση. Η Γαστούνη και όχι μόνο είναι στο έλεος διαρρηκτών.»

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε διαρρήξεις και σε άλλα μαγαζιά. Προφανώς θα είναι κάποια κλίκα που κάνει αυτά τα πράγματα. Τηλεοράσεις δεν πήρανε. Και άλλες φορές έχουμε πέσει θύματα διάρρηξης. Θα βάλουμε συναγερμό, τι άλλο να κάνουμε;»

Όλη η επικαιρότητα