Ηλεία

Στο έλεος των κακοποιών οι κάτοικοι στο Λευκοχώρι

Υπέβαλλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του χωριού.
Ακούστε το άρθρο

Σε έρμαιο κακοποιών έχει μετατραπεί το Λευκοχώρι στο Δήμο Πηνειού, με τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού τα φαινόμενα διαρρήξεων  και βανδαλισμών σε σπίτια και υποδομές της, έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι κάτοικοι ζητούν επειγόντως ένα σχέδιο αστυνόμευσης, αφού όπως λένε οι ίδιοι, φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν στο ίδιο τους το χωριό.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε, που ήταν και το αποκορύφωμα, σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν άγνωστοι «μπούκαραν» σε τρία σπίτια από τα οποία έκλεψαν εργαλεία αλλά και ηλεκτρικές συσκευές. Το ίδιο βράδυ, στόχος των αγνώστων έγινε και η εκκλησία του χωριού, από την οποία ξήλωσαν του χάλκινους σωλήνες  ενώ προσπάθησαν να αποσπάσουν και το κλιματιστικό, που βρίσκεται στοπ εξωτερικό μέρος, χωρίς να τα καταφέρουν αφού προστατεύεται από μεταλλικό «κλουβί», το οποίο όμως κατέστρεψαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Θανάσης Παπαδόπουλου, ο οποίος έχει πέσει θύμα διάρρηξης περισσότερες από είκοσι φορές. Όπως τόνισε ο ίδιος στην εφ. «Πατρίς», ο απολογισμός των ζημιών και των κλοπιμαίων είναι πάνω από δύο χιλιάδες ευρώ. «Η τελευταία φορά που διέρρηξαν το σπίτι μου ήταν το περασμένο Σάββατο. Από το 2016 και μετά έχω δαπανήσει πάρα πολλά λεφτά για μέτρα ασφαλείας, περιφράξεις συναγερμούς. Μου έχουν κλέψει από έπιπλα μέχρι καλώδια, τρυπάνια, συσκευή ηλεκτροκόλλησης, τροχό και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.  Δεν είμαστε διατεθειμένοι να φύγουμε από τα σπίτια μας. Ας πάρουν όλοι οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και να βρουν λύση στο πρόβλημά μας γιατί  έχουν εγκαταλείψει τελείως το χωριό», δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λευκοχωρίου, κ.Θανάση Δρούλια,το 40% των σπιτιών τα έχουν διαρρηχθεί από μια έως δέκα φορές. «Πριν μερικά χρόνια είχαν βάλει φωτιά στο γραφείο της κοινότητας. Έχουν κλέψει τα πάντα. Δεν έχει μείνει περίφραξη και σωλήνας. Έχουν κλέψει κλιματιστικά από κτίρια του χωριού, το μοτέρ του σιντριβανιού. Τα πάντα!  Το χωρίο είναι παρατημένο και εμείς είμαστε απροστάτευτοι. Δεν υπάρχει πλέον αστυνόμευση. Την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιούσαν περιπολίες, σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, όμως εδώ και οκτώ μήνες δεν περνάει κανείς από το χωριό μας», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Δρούλιας, που μετά και το τελευταίο περιστατικό υπέβαλλε την παραίτησή του στο δήμαρχο Πηνειού, κ.Ανδρέα Μαρίνο.

Όλη η επικαιρότητα