Ηλεία

Στο έλεος του καιρού οι παραποτάμιοι οικισμοί του Αλφειού

17598_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ερμαιο των διαθέσεων του καιρού παραμένει η ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας, καθώς οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Στην πολύπαθη Φρίξα, το ανάχωμα κινδυνεύει και πάλι, καθώς ο Αλφειός συνεχίζει να «κόβει »το ανάχωμα και ήδη έχει παρασύρει συρματοκιβώτια. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, κινδυνεύει άμεσα να διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο που ενώνει τη Φρίξα με το Πλουτοχώρι.

Στον παραποτάμιο δρόμο Πλουτοχώρι-Τρυπητή, στο ύψος του οικισμού Σκάλα κοντά στην Τρυπητή, το οδόστρωμα έχει «καθίσει», με αποτέλεσμα η διέλευση των αυτοκινήτων να καθίσταται επικίνδυνη.

Κοντά στον οικισμό της Σκάλας, επίσης, κατέρρευσαν πεύκα και έκλεισαν τον δρόμο, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο. Το δασαρχείο ειδοποιήθηκε με έγγραφο και μετέβη στο σημείο για αυτοψία, χωρίς ωστόσο να προβεί σε ενέργειες απομάκρυνσής του.

Σοβαρή ζημιά έχει υποστεί και τμήμα του παραποτάμιου δρόμου στα Διάσελλα, λίγο πριν από το νεκροταφείο του χωριού εξαιτίας κατολίσθησης, καθώς μεγάλος όγκος από χώμα και πέτρες έχει κλείσει και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδρίασε το εκτελεστικό όργανο του δήμου (δήμαρχος και αντιδήμαρχοι) προκειμένου να συντονίσει τις περαιτέρω δράσεις του τις επόμενες ημέρες.


Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα