Στο επίκεντρο οι οδικοί άξονες μέχρι την Αρχαία Ολυμπία! (βίντεο)

Share

Σε συνάντηση μιας ώρας στις 20 Απριλίου μεταξύ του Περιφερειάρχη Νίκα και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Καραμανλή συζητήθηκαν θέματα υποδομών που αφορούν ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Το φλέγον ζήτημα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν οι οδικοί άξονες.

Συγκεκριμένα ο οδικός άξονας Τρίπολη – παράκαμψη Λαγκαδίων – Αρχαία Ολυμπία, νέος οδικός άξονας Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία ως μοχλός ανάπτυξης στη μεταλιγνιτική εποχή, με προοπτική για τον οδικό άξονα Γύθειο – Μεγαλόπολη – Κατάκολο, βελτίωση εθνικής οδού Σπάρτη – Γύθειο, τμήμα Πυρί – Γύθειο, οδικ τμήμα Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα, πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ).

Εκ των κεντρικών θεμάτων συζήτησης υπήρξε και η επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών Κορίνθου – Άργους – Ναυπλίου και Κόρινθος – Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Ένα σημαντικό ζήτημα που έχει πέσει πολλές φορές στο τραπέζι, που θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο κ. Νίκας σε δήλωσή του υπενθύμισε ότι για την ανάδειξη της γραμμής έχουν ξοδευτεί 80 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ σε αυτή την προσπάθεια έχει συμβάλλει η Περιφέρεια δίνοντας 15 εκατομμύρια ευρώ από ΕΣΠΑ για την λειτουργία της γραμμής Ναυπλίου.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα δοθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 65 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα χρησιμοποιηθούν για αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Καραμανλής θα βρεθεί στην Τρίπολη μετά το Πάσχα όπου θα γίνει αναφορά στο τι γίνεται με την εξέλιξη των παραπάνω έργων. Θα παραβρεθεί επίσης στην αποκάλυψη της πινακίδας στο Αρτεμίσιο που θα φέρει το όνομα του Γέρου του Μοριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.