Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Οικονομία

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα η συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα, Τρίτη, στις 4 μμ (ώρα Ελλάδος ) την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, χωρίς τον Πρόεδρο του Eurogroup ο οποίος δεν θα παραστεί τελικώς στο ΕΚ. Κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας, τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε ότι θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Ντάισελμπλουμ απορρίπτοντας ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε προσκληθεί από το Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση. Ο ίδιος απέστειλε επίσημη επιστολή εξηγώντας τους λόγους που δεν μπορούσε να παραστεί.

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΚ προς τον Πρόεδρο του Eurogroup

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι κατήγγειλε την άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παραστεί στη συζήτηση τονίζοντας ότι «παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών». Ο κ Ταγιάνι δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στην ολομέλεια ζωντανά μέσω του EP Live, and EbS+.

Όλη η επικαιρότητα