Αθλητισμός

Στο «Χ» έμειναν Αστέρας και Παναθηναϊκός (VIDEO)

tripoli.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ύστερα από τέσσερις σερί νίκες, ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία (1-1), αλλά με βάση την εικόνα του αγώνα αλλά και το γεγονός πως αυτός ο βαθμός κερδήθηκε μέσα σε μια έδρα όπως εκείνη του Αστέρα Τρίπολης, οι «πράσινοι» μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είναι.

Κορυφαίος του αγώνα (αλλά με ευθύνη στο τέρμα που δέχτηκε στο 40’ από τον Σανκαρέ) ο Λουκ Στιλ, ο Λαγός σκόρερ για την ομάδα του Αναστασίου στο 36’.

Ήθελε το κάτι παραπάνω ο Αναστασίου και οι παίκτες του για να ξεπεράσουν τον Ολυμπιακό και να πλησιάσουν τον ΠΑΟΚ, αλλά εκείνοι του Βεργέτη ήταν που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη.

Το ματς

Φαίνεται πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει κάποιο σχέδιο το τελευταίο διάστημα βάσει του οποίου κάποιος ποδοσφαιριστής αναλαμβάνει την υποχρέωση να μετατραπεί από απλός κοινός θνητός (με τις αδυναμίες και τα λάθη του) σε σούπερ ήρωα και το αντίθετο.

Μεσοβδόμαδα στο Αγρίνιο αυτό ακριβώς έγινε με τον Πέτριτς που έχανε, έχανε, έχανε γκολ σε όλο το ματς, πριν το κρίνει με μια δική του κεφαλιά. Στην Τρίπολη ο Λουκ Στιλ βίωσε ακριβώς το αντίθετο. Πριν και μετά την… γκέλα του σε κεφαλιά του Σανκαρέ (που έδωσε στον Αστέρα την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 40’), ο Άγγλος τερματοφύλακας πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας όρθιο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε προηγηθεί τέσσερα λεπτά νωρίτερα με τον Λαγό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και βγαίνοντας ταχύτατα στην κόντρα δημιούργησαν πολλά προβλήματα κυρίως από τα άκρα. Εκεί ο Γιαννιώτας πήρε γρήγορα τον αέρα του Νάνο, ενώ από την απέναντι πτέρυγα τα ανεβάσματα του Τσοκάνη αποδείχτηκαν δυσεπίλυτα προβλήματα για την άμυνα του «τριφυλλιού», που δεν μπορούσε να… ανθίσει ούτε επιθετικά. Μπεργκ και Πέτριτς (έπαιξαν μαζί στην κορυφή) δεν τροφοδοτήθηκαν -αφού ο Ατζαγκούν ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο– και αναγκάστηκαν να βγαίνουν συχνά εκτός περιοχής, όπου γίνονταν εύκολη λεία για τα χαφ του Βεργέτη.

Αντίθετα, εκείνα του «τριφυλλιού» δυσκολεύονταν πάρα πολύ να ελέγξουν την κυκλοφορία, αφήνοντας τα μετόπισθεν συχνά εκτεθειμένα. Κάτι που διαπίστωσε ο Αναστασίου με αποτέλεσμα να περάσει τον Μπούι αντί του καταπονημένου Μέντες, κάτι που ωστόσο δεν άλλαξε την εικόνα των «πρασίνων».

Άλλωστε, από ένα σημείο και μετά –και ανεξάρτητα από τις φωνές του τεχνικού του Παναθηναϊκού- ήταν φανερό πως οι φιλοξενούμενοι μάλλον ένιωθαν πως κέρδιζαν με αυτό το σκορ ένα βαθμό στην Τρίπολη, παρά έχαναν δύο στη μάχη του τίτλου, σε ένα ματς στο οποίο αρκετοί παίκτες του δεν βρέθηκαν και στην καλύτερη βραδιά τους (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο μέτριος Μπεργκ). Ενδεχομένως οι απώλειες που είχαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να ενίσχυσαν αυτό το συναίσθημα…

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αισθάνονται πως ήταν σε θέση να πάρουν ένα ματς στο οποίο σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Γιαννιώτας (64’ Μπαντιμπανγκά), Πάρα (70’ Μπαράλες), Φερνάντες (80’ Παντελιάδης), Μάσα.

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Τιέ Μπι, Μουνάφο, Μπακασέτας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (69’ Μπούι), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (54’ Μπαϊράμι), Πέτριτς (75′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Δώνης, Ντίνας.



Πηγή: sport-fm.gr

Όλη η επικαιρότητα