Categories: Κόσμος

Στο Κίεβο Φον Ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ – Ήχησαν οι σειρήνες του αντιεροπορικού συναγερμού

Share

Στο Κίεβο, όπου βρίσκονται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ούρσουλα Φον ντερ Λαϊεν και ο Σαρλ Μισέλ για τη Σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ουκρανίας, ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο αντιαεροπορικός συναγερμός επεκτάθηκε στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να υποδεχθεί τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνεχάρη την Ουκρανία για την πρόοδο που έχει κάνει όσον αφορά την πορεία της προς την Ε.Ε. , είπε ότι «Η Ουκρανία έγινε το κέντρο της Ευρώπης. Μέρος όπου υπερασπίζεστε τις ευρωπαϊκές αξίες και την δική μας ελευθερία».

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής δεσμεύτηκε για σημαντική βοήθεια στην Ουκρανία στην οικονομία αλλά και σε άλλους ζωτικούς τομείς, όπως η ενέργεια.

Επιπλέον η κ. Φον ντερ Λάεν είπε ότι η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις και προανήγγειλε νέο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αυτές οι κυρώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το διάστημα συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αλλά και πληροφορίες από ξένες κατασκοπίες κάνουν λόγο για προετοιμασία ευρείας κλίμακας επίθεσης από τους Ρώσους, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: ertnews.gr