Κόσμος

Στο κινητό μιλούσε ο οδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ισπανία

odigow.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο κινητό μιλούσε ο Ισπανός οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα  την περασμένη εβδομάδα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 78 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ερευνητών, – όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – ο μηχανοδηγός Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, οδηγούσε με 192 χλμ- κάτι το οποίο είχε παραδεχτεί ο ίδιος απο την πρώτη στιγμή- και μιλούσε παράλληλα στο κινητό του τηλέφωνο. 

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais η αμαξοστοιχία την ώρα του εκτροχιασμού έτρεχε με ταχύτητα 153 χλμ την ώρα, 73 χλμ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το μαύρο κουτί, ενεργοποιήθηκε το φρένο στη μοιραία στροφή της Α Γκραντέιρα.

Από το ηχητικό που καταγράφηκε στο μαύρο κουτί, ακούγεται ο 52χρονος μηχανοδηγός να συνομιλεί με υπάλληλο της σιδηροδρομικής εταιρίας Renfe.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν πάρει την στροφή, χτυπά το κινητό τηλέφωνό του, στο οποίο απαντά και ακούγεται να συζητά για την πορεία της διαδρομής. Στη συνέχεια ακούγεται ο ήχος από χαρτιά σαν να συμβουλεύεται έγγραφα της διαδρομής που ακολουθεί.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα