Categories: Αθλητισμός

Στο Λιεβάν για το πανελλήνιο ρεκόρ ο Πυργιώτης πρωταθλητής, Εμμανουήλ Καραλής

Share

Δυνατός αγώνας στο επί κοντώ των ανδρών στο Λιεβάν της Γαλλίας με τη συμμετοχή του Ηλείου Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη πρόκριση για το Βελιγράδι ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερες πτήσεις με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ.

O αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία.

Στο μίτινγκ της Ουψάλα πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ, πέρασε τα 5.81μ ενώ είχε 5.80μ. Η επίδοση αυτή τον στέλνει στο παγκόσμιο στο Βελιγράδι τον Μάρτιο ενώ επόμενος στόχος του είναι το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού, 5.85μ που ανήκει στον Κώστα Φιλιππίδη.

Ισχυρός αντίπαλος του θα είναι ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν (6.02μ) ενώ ακόμη τρεις έχουν την ίδια φετινή επίδοση με τον Έλληνα επικοντιστή, Έρνσετ Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνς), Ματ Λούντγουικ (ΗΠΑ) και Τζέικομπ Γούτεν (ΗΠΑ). Παρόντες θα είναι και οι Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία), Βαλεντίν Λαβιλενί (Γαλλία) και Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) με 5.71μ.

Τη δωδεκάδα συμπληρώνουν ο Μένο Βλουν (Ολλανδία) που έχει φετινός 5.86μ, ο Αλιούν Σενέ (Γαλλία), o Ρούτγκερ Κοπελάαρ (Ολλανδία) ενώ ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ με ατομικό ρεκόρ 5.87μ στο Λιεβάν θα συμμετάσχει στον πρώτο του αγώνα για φέτος στον κλειστό.

Πηγή:Sportsfeed