Ελλάδα

Στο Μαξίμου ο μικρός Αμίρ

Ακούστε το άρθρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο 11χρονος Αμίρ, το προσφυγόπουλο απ’ το Αφγανιστάν που μαζί με την οικογένειά του έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, λίγες μέρες αφότου του αφαίρεσαν τη σημαία, παρά το αποτέλεσμα της κλήρωσης,  και του έδωσαν την πινακίδα του σχολείου του, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το αγόρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14:30, ενώ μαζί του θα είναι ο υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας και ο αντιδήμαρχος μεταναστών και προσφύγων της Αθήνας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του προκειμένου να τους εκφράσει την συμπαράστασή του, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκαν επίθεση στο διαμέρισμα που μένουν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις» και όπως έγραψε στο Twitter ζήτησε από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.

Πηγή news247.gr

Όλη η επικαιρότητα