Αγροτικά Ηλεία

Στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα οι Ηλείοι αγρότες

«Να μην λείψει κανείς! Δεν περισσεύει κανείς! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Όλοι μαζί, χιλιάδες και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!», αναφέρει η ΟΑΣΗ στην ανακοίνωσή της.
Ακούστε το άρθρο

Στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα οι Ηλείοι αγρότες στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι θα συμμετέχει η Ο.Α.Σ.Η. μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους μέλη της και αγρότες του Νομού, απόφαση που πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση στο Πελόπιο και για τον λόγο αυτό θα αναχωρήσουν και λεωφορεία από την Ηλεία.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.

«Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα αγώνα, είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας διεκδικώντας το αυτονόητο. Να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε φέτος. Να παράγουμε. Να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΟΑΣΗ.

Στην ανακοίνωση ακόμα γίνεται λόγος για τις επιπτώσεις που έχει στον αγροτικό, και όχι μόνο, τομέα ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου σε δέκα ημέρες η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε από το 1.58 €/ λίτρο στα 2 €/ λίτρο, σημειώνοντας αύξηση 26%. Αυξήθηκε επιπλέον το κόστος σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα αλλά και στις ζωοτροφές. Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται και θα αυξηθούν και άλλο σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για κάθε οικογένεια.  Η τιμή της μεγαβατώρας στο ρεύμα από 220 € στα 313 €, αύξηση 42%. Εξαιτίας του πολέμου και του εμπάργκο στη Ρωσία θα υπάρξει απώλεια μιας μεγάλης αγοράς για τα οπωροκηπευτικά όπως συνέβη και το 2014, συνεπώς μια σειρά προϊόντα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα διάθεσης και χαμηλής τιμής. Τέλος η Ο.Α.Σ.Η. κάνει μαζικό κάλεσμα τονίζοντας ότι «Να μην λείψει κανείς! Δεν περισσεύει κανείς! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Όλοι μαζί, χιλιάδες και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Όλη η επικαιρότητα