Categories: Ηλεία

Στο πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας και η Αρχ. Ήλιδα

Share

Στην εφ. «Πατρίς» μίλησε ο πρόεδρος επιτροπής λαμπαδηδρομίας Θ. Βασιλειάδης

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε σχετικά με το εάν τελικά συμπεριληφθεί η Αρχαία Ήλιδα στο πρόγραμμα διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας, μετά την Αφή  στην Αρχαία Ολυμπία και την δίκαιη ανησυχία του κόσμου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η εφ. «Πατρίς» έκρινε σκόπιμο να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της  Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας   κ. Θανάση  Βασιλειάδη.

Ο κ. Βασιλειάδης, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις φήμες που ακούγονταν  τις τελευταίες ημέρες και ότι η Αρχαία Ήλιδα εντάσσεται κανονικά στο πρόγραμμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και μέσω της εγκρίτου εφημερίδας ζήτησε να ενημερωθεί το αναγνωστικό κοινό και γενικότερα ο κόσμος της Ηλείας, αλλά και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ότι μετά τις 22 του μήνα θα έχει διαμορφωθεί και το τελικό πρόγραμμα το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα περιλαμβάνει και την Αρχαία Ήλιδα.

Από την πλευρά του και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης διαβεβαίωσε ότι η Αρχαία Ήλιδα θα περιληφθεί στο πρόγραμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πως εξάλλου κάτι τέτοιο, δηλαδή να μην περιληφθεί η Αρχαία Ήλιδα, θα ήταν δυνατόν τη στιγμή που η Αφή και το Φως υπάρχουν λόγω της Αρχαίας Ήλιδας».