Ελλάδα Υγεία

Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ συμμετείχαν δυναμικά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας και αναμένουν… συνάντηση!

Υπόμνημα με τα αιτήματα για την αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας, κατέθεσαν στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κατά την χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και στην πορεία, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας, με θέμα την στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος έθεσε και το θέμα της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν πέρυσι  το χειμώνα στην Παθολογική Κλινική του Πύργου με την ασφυκτική κατάσταση που επικρατούσε,  λόγω έλλειψης  ελεύθερων κλινών, « ενώ στην Αμαλιάδα με προκλητικούς χειρισμούς είχαν ανενεργές  34  κλίνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διαχείριση των περιστατικών του νόμου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις του Συλλόγου και ζήτησε  άμεσα εκπόνηση ενός σχεδίου λειτουργίας του νοσοκομείου ρεαλιστικό ώστε να δοθούν οι κατευθύνσεις εκείνες για την ομαλή λειτουργία της Νοσηλευτικής μας Μονάδας. Ο υφυπουργός Υγείας άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων και απάντησε ότι εργάζονται πάνω σε αυτά και  σύντομα θα υπάρξουν νεότερα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας  τον υφυπουργό συνάντησε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και  σωματείων νοσοκομείων της χώρας και για την νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας αφού τον ενημέρωσαν, του ζήτησαν να υπάρξει άμεσα συνάντηση με την συμμετοχή των ίδιων και των φορέων για να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Όλη η επικαιρότητα