Πολιτική

Στο τάι μπρέικ λύγισε ο Τσιτσιπάς από τον Κύργιο, στον ημιτελικό του Citi Open

Ακούστε το άρθρο

Σ’ έναν συγκλονιστικό ημιτελικό ο Κύργιος κέρδισε με 6-4, 3-6, 7-6 τον Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό

Στον τελικό του Citi Open προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος κερδίζοντας με 6-4, 3-6, 7-6 (6) τον Στέφανο Τσιτσιπά σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό που κράτησε περισσότερο από 2 ώρες (2.07).

Ο Ελληνοαυστραλός ήταν πιο… τυχερός στο φινάλε και ήταν ο νικητής στον 1ο του αγώνα κόντρα στον Τσιτσιπά που είναι πλέον στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή είναι η 19η νίκη του Κύργιου απέναντι σε παίκτη του top-10 και την Κυριακή θα παίξει για 9η φορά σε τελικό έχοντας ήδη 5 τίτλους στην καριέρα του.

Ο Κύργιος ξεπέρασε τους 100 άσους στο τουρνούα και ο Τσιτσιπάς πέτυχε το … ακατόρθωτο. Να εισέλθει στο top-5. Πλέον τόσο ο ένας όσο και ο άλλος θα συνεχίσουν στο Μόντρεαλ και στο Rogers Cup εκεί όπου ο Έλληνας είχε φτάσει πέρσι έως τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι με 39 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη (είχε 3 μόλις στο 2ο) ενώ ο Κύργιος είχε 43 winners και 25 αβίαστα λάθη.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δυο έδωσαν τα πάντα μέσα στο κορτ, έπαιξαν σπουδαίο τένις και αποζημιώσαν θεατές και τηλεθεατές που τους παρακολούθησαν.

Ο Στέφανος είναι για 2η συνεχή χρονιά στα ημιτελικά του Citi Open αλλά το φετινό που έφτασε στο top-5 δεν θα το ξεχάσει και ας μην είναι στον τελικό.

Όλη η επικαιρότητα