Αθλητισμός

Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

tokio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 όπως αποφάσισαν στο Μπουένος Άιρες οι «Αθάνατοι» της ΔΟΕ.

Το Τόκιο επιβεβαίωσε τα διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων πως το χαρακτήριζαν ως απόλυτο φαβορί, αν και ο αποκλεισμός της Μαδρίτης κατά την πρώτη ψηφοφορία σκόρπισε αισιοδοξία στην τουρκική πλευρά που ήλπιζε να λάβει τις «ισπανικές» ψήφους. 

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έδιναν και οι τρεις χώρες στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ήταν το γεγονός πως και οι τρεις πρωθυπουργοί, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και της Ισπανίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σίνζο Άμπε και ο Μαριάνο Ραχόι αμέσως μετά τη συνεδρίαση της G20 στην Αγία Πετρούπολη ταξίδεψαν στο Μπουένος Άιρες.

Το φαβορί για την ανάληψη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα μπορούσε να αποκλειστεί λόγω των φόβων για διαρροή πυρηνικών από τη Φουκοσίμα.

Η ιαπωνική αποστολή στο Μπουένος Άιρες έχει ερωτηθεί επανειλημμένως για το ζήτημα της Φουκοσίμα η οποία βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το Τόκιο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας δηλώνοντας πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο» και όπως φάνηκε με την τελική ψηφοφορία οι «Αθάνατοι» εμπιστεύθηκαν το Τόκιο όπου χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν  την ανακοίνωση της ΔΟΕ στο Ολυμπιακό κέντρο της Κομαζάβα.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα