Αθλητισμός

Στο βάθρο Καραλής και Χρυσανθόπουλος!

Ακούστε το άρθρο

Με σχετικά καλές επιδόσεις και όλους τους κορυφαίους να δίνουν το «παρών» διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου ανδρών & γυναικών.

Από ηλειακής πλευράς, μέρος πήραν αρκετοί αθλητές και αθλήτριες έχοντας σε ορισμένες περιπτώσεις καλά πλασαρίσματα.

Στον τελικό του ακοντισμού, ο Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς) κατέλαβε την 2η θέση. Ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,40 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,60 μέτρα. Ο νεαρός στη συνέχεια επέλεξε να μπει και πάλι στον αγώνα του στα 5,71 μ., ύψος που δεν κατάφερε να υπερβεί. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Αμαλιαδίτης Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) που ήταν τρίτος με 5,40 μ. και φετινό ρεκόρ. Όσον αφορά τον νικητή, ο  Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) διατήρησε την παράδοση και με άλμα στα 5,71 μ. αναδείχθηκε πανελληνιονικής για 12η φορά στην καριέρα του – και 11η διαδοχική – συνεχίζοντας παράλληλα τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν.

Στο μήκος, ο Αλέξης Αργυρόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας) κατετάγη 6ος με 7.05 μ. ενώ ο Νίκος Καψής δεν κατάφερε να ολοκληρώσεις τις προσπάθειες του.

Στα 800 μ., ο Δημητράκης Μεϊντής κατετάγη 8ος με χρόνο 2:00.53.

Στο Τριπλούν, ο Αλέξανδρος Νέλι (Κόροιβος Αμαλιάδας) κατέλαβε την 12η θέση με άλμα στα 14.33 μ.

Στα 1500 μ., ο Στέλιος Φιλάι (Ολυμπιακός) τερμάτισε 12ος με 4:10.63

Στον ακοντισμό, ο Σωτήρης Καραμουσαλής(ΑΕ Λεχαινών) δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική 12αδα του ακοντισμού αφού με βολή στα 51.50μ. τερμάτισε στην 16η θέση του πρωινού προκριματικού.

Στα 100 μ., ο Παναγιώτης Μάντης δεν κατάφερε να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό.

Στις Γυναίκες, η Μαργαρίτα Τσουκαλά (Απόλλων Πύργου) κατέλαβε την 6η θέση στο Ακόντιο με επίδοση 49.08 ενώ στο Τριπλούν η Πυργιώτισσα Βασιλική Ντούση (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) κατετάγη 11η με άλμα στα 12.17 μ. Στο ίδιο αγώνισμα η 18χρονη Δήμητρα Κυριαζή (Κόροιβος Αμαλιάδας) πήρε εμπειρίες και με επίδοση 11.27 μ. ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της στην 21η θέση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε χθες στην Πάτρα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να εκφράσει τη στήριξη στην προσπάθεια της ομοσπονδίας και τον ελληνικό στίβο γενικότερα.

“Είμαστε χαρούμενοι για την παρουσία του κ. Αυγενάκη, αλλά και του νέου Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, θέλουμε να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και να ζητήσουμε βοήθεια κυρίως στα ζητήματα υποδομών. Η προσπάθεια αθλητών για να έχει ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα χρειάζεται στάδιο στην Παιανία, χρειάζεται στάδιο στο Λεκανοπέδιο ικανό να φιλοξενήσει αγώνες, χρειάζεται σύγχρονο κέντρο επιστημονικής στήριξης, χρειάζεται ένα πιο δραστήριο ΕΣΚΑΝ και επισκευές σταδίων σε όλη τη χώρα. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε στο πλαίσιο της λογικής και του μέτρου τη στήριξη της πολιτείας. Δεν προσδοκούμε τίποτε παραπάνω. Τους θέλουμε κοντά μας για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο νέος Υφυπουργός,δήλωσε: “Είμαστε σε προολυμπιακή χρονιά φέτος αθλητές και αθλήτριες κάνουν το δικό τους αγώνα για να τα καταφέρουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας το 2020 στο μεγάλο γεγονός. Ο ΣΕΓΑΣ, οι παράγοντες, οι οικογένειες είναι δίπλα στα παιδικά και η πολιτεία στηρίζει τους αθλητές. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε τη στήριξη μας και θα είναι έμπρακτη στήριξη για αυτό το λόγο η συνεργασία μας τόσο με τον ΣΕΓΑΣ όσο και με τις Περιφέρειες κ τις αυτοδιοικήσεις θα είναι στενή. Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων που ακούσατε νωρίτερα. Ξέρουμε ότι λεφτά πολλά δεν υπάρχουν, ωστόσο αυτά που έχουμε θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε σωστά. Εχουμε και θεσμικά ζητήματα για τα οποία πρέπει να δουλέψουμε σωστά και έγκαιρα. Η συνεργασία είναι το ζητούμενο στις μέρες και η λογική και το μέτρο, πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε και πιστεύω ως θα έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα”.

 

Όλη η επικαιρότητα