WEB tv Ελλάδα

Συνάντηση Φαρμάκη – Κόνσολα – Στρατηγική για τα τουριστικά πλεονεκτήματα

Ακούστε το άρθρο

Τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, όπου συζήτησαν το σχέδιο για τον τουρισμό την επόμενη μέρα και τη θέση της Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική ανάπτυξη.

«Τουρισμός, πολιτισμός και αγροτική παραγωγή είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται για την επόμενη μέρα η Δυτική Ελλάδα.  Ο τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε και γι αυτό έχει τεθεί ως προτεραιότητα και στους σχεδιασμούς του υπουργείου Τουρισμού. Έχουμε αναπτύξει μια βάση συνεργασίας και  μπορούμε να αισιοδοξούμε για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή» ανέφερε ο Περιφερειάρχης υποδεχόμενος τον κ. Κόνσολα. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που έχει η φετινή σαιζόν εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και  σε σχέση με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, πρόσθεσε: «Περιμένουμε τους επισκέπτες μας με ανοικτές αγκαλιές ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας. Απέναντι σε αυτήν την πανδημία έχουμε επιδείξει μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και είμαστε σε θέση να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού αναγνώρισε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα που χάνεται στα βάθη της ιστορίας», αλλά όπως διαπίστωσε, αυτό δεν συνάδει και δεν ταυτίζεται με το τουριστικό της απόθεμα, όταν η συμβολή της Περιφέρειας στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είναι μόλις το 2%. «Αυτή είναι μια παθογένεια που πρέπει να διορθώσουμε» είπε και συμπλήρωσε:  «Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έθεσε τις προτεραιότητες. Αναπτύσσει ένα σχέδιο βιώσιμο και ρεαλιστικό. Είμαι εδώ να συνεργαστούμε και να συζητήσουμε την εξέλιξη ορισμένων προτεραιοτήτων που έχει θέσει στο υπουργείο». Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι «ο  Πρωθυπουργός έχει προτάξει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μια Περιφέρεια που θα πρέπει να δώσουμε ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη το επόμενο διάστημα».

Ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης στις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στον τουρισμό η πανδημία του COVID-19 και περιέγραψε τον σχεδιασμό που έχει κάνει η Κυβέρνηση για την επόμενη μέρα τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Η στρατηγική μας για τον τουρισμό κινείται σε τρεις άξονες. Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει η χώρα μας να συνεχίσει να εκπέμπει το μήνυμα της ασφάλειας τηρώντας τα μέτρα προστασίας.  Δεύτερον, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον εργαζόμενο που αποτελεί το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, ο τρίτος  άξονας μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους του τουρισμού τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι το 2021. Προσπαθούμε φέτος να πάρουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι από την μικρή πίτα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Δεν περισσεύει κανείς».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Μαζαράκης.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, και του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα

Όλη η επικαιρότητα