Ελλάδα

Στον «αέρα» 100.000 υποψήφιοι οδηγοί!

Ακούστε το άρθρο

Μακραίνει συνεχώς η λίστα με τους υποψήφιους οδηγούς που περιμένουν ώστε να εξεταστούν στην οδήγηση..

Πάνω από 100.000 πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν δίπλωμα, οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών παραμένουν στην «ανεργία» εδώ και 7 μήνες, χιλιάδες άνεργοι δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για να λάβουν κάποιο επαγγελματικό δίπλωμα ώστε να εργαστούν αλλά το υπουργείο Μεταφορών με το νέο νόμο διαμηνύει παντού πως πάταξε τη διαφθορά!

Σίγουρα η διαφθορά έχει παταχθεί καθώς εδώ και 7 μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης αναφέρουν με έμφαση οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών!

Ωστόσο οι μόνες εξετάσεις που πραγματοποιούνται είναι εκείνες που αφορούν σε ανανέωση διπλωμάτων για τους ηλικιωμένους με ηλικίες άνω των 74 ετών οι οποίοι θα πρέπει βέβαια να πληρώσουν χαράτσι 113 ευρώ!

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με αφορμή τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτου, και σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί αυτοκινήτου και οι επιχειρήσεις εκπαιδευτών οδηγών με αιτία τα προβλήματα που προέκυψαν από την αδυναμία εφαρμογής του νέου νόμου εξετάσεων υποψηφίων οδηγών επισήμανε ότι:

«Συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου και στους υποψήφιους οδηγούς που ταλαιπωρούνται επί μήνες με ευθύνη της κυβέρνησης, χωρίς να δίνεται λύση στα προβλήματα εφαρμογής του νόμου, όπως επανειλημμένως έχει προτείνει ο κλάδος των εκπαιδευτών. Δεν μπορεί 100.000 συμπολίτες μας να είναι όμηροι και να μη μπορούν να βγάλουν δίπλωμα, ούτε ένας κλάδος, όπως των εκπαιδευτών οδηγών αυτοκινήτου, μπορεί να καθηλώνεται σε επαγγελματική απραξία – ανεργία επί 7 μήνες γιατί οι υπεύθυνοι δεν αποφασίζουν να λύσουν άμεσα ένα πρόβλημα που αφορά έναν ολόκληρο κλάδο. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οφείλουν να προστατεύουν, ως κόρη οφθαλμού, την ομαλή λειτουργία της οικονομίας, χωρίς κενά εξαιτίας διοικητικών λαθών και αδυναμιών. Σήμερα, εξαιτίας αυτών των αδυναμιών, ο κλάδος δεν λειτουργεί επί μήνες και αυτό είναι σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και της ανάπτυξης. Απευθύνομαι στους αρμόδιους: Δώστε επιτέλους λύση».

Να υπενθυμίσουμε πως το πρόβλημα με τις εξετάσεις έχει δημιουργηθεί εξαιτίας ενός κενού που υπάρχει στο νέο νόμο καθώς το προηγούμενο νομικό πλαίσιο προέβλεπε την ασφάλιση του αυτοκινήτου εντός του οποίου βρισκόταν ο εξεταζόμενος και ο εκπαιδευτής, ωστόσο σύμφωνα με το νέο καθεστώς ο εκπαιδευτής δεν είναι μέσα στο όχημα και ως εκ τούτου χρειάζεται ένα νέο ασφαλιστικό προϊόν για να καλύψει τον εν λόγω κίνδυνο.

Το ασφαλιστικό αυτό προϊόν δεν υπάρχει και πρόκειται για έναν κίνδυνο, ο οποίος δεν έχει μετρηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες δεδομένου ότι δεν υφίσταται ιστορικό.

Λόγω του κενού αυτού, το επιμελητήριο, όπως είπε, είχε ενημερώσει σχετικά και είχε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρξει μία παράταση της ισχύος του προηγούμενου νόμου προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις να είναι και πάλι στον «αέρα»…

via

Όλη η επικαιρότητα