Ηλεία

ΤΟΕΒ Πελοπίου: Στον αέρα… το αντλιοστάσιο στο Στρέφι

Η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Πελοπίου μιλάει για την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης για στήριξη του έργου
Ακούστε το άρθρο

Στον αέρα… βρίσκεται το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Πελοπίου στην περιοχή του Στρεφίου αφού έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν…

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική διώρυγα όπου από τα πλημμυρικά φαινόμενα διάβρωσαν το έδαφος με αποτέλεσμα ο τσιμεντένιος σκελετός να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.

Με το επόμενο κύμα κακοκαιρίας θα παρασύρουν το σκελετό μαζί με τα μηχανήματα ρύθμισης της ροής του νερού τα πλημμυρικά φαινόμενα και ουσιαστικά θα θέσει εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο.

Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η κεντρική διώρυγα του αντλιοστασίου

Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια στην επόμενη αρδευτική περίοδο καλλιέργειες που ξεπερνούν τα δέκα χιλιάδες στρέμματα να μείνουν χωρίς νερό.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή μας. Πρέπει επειγόντως, πριν αρχίσουν οι άλλες βροχές ή πλημμύρες, να αποκατασταθεί αυτό το έργο. Αν δεν αποκατασταθεί εντός λίγων ημερών να ξέρεται ότι η καταστροφή θα είναι τελειωτική. Δεν υπάρχει δηλαδή δυνατότητα να ξαναφτιαχθεί αυτό το αντλιοστάσιο και να λειτουργήσει την επόμενη σεζόν για τις καλλιέργειες. Πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν άμεσα με το έργο αυτό. Όποιος παίρνει νερό από αυτό εδώ το αντλιοστάσιο που είναι το 50% της περιοχής μας, το καλοκαίρι δεν θα μπορεί να ποτίσει . Έχουμε τόσα προβλήματα με την ΔΕΗ αν έχουμε και αυτό με το αντλιοστάσιο χαθήκαμε. Αρδεύονται πάνω από 10.000 στρέμματα από αυτό το αντλιοστάσιο. Από αυτό το αντλιοστάσιο το νερό για άρδευση φθάνει μέχρι και το Καράτουλα», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου κ. Νίκος Μπακοβασίλης

Άμεσα παρέμβαση

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί προκειμένου να κοινοποιηθεί το πρόβλημα με τις ζημιές στο αντλιοστάσιο προς κάθε αρμόδια αρχή εντάσσεται η προσωπική επικοινωνία του προέδρου του ΤΟΕΒ με κάθε ένα που έχει λόγο για το έργο αυτό.
Οι παρεμβάσεις για τη στήριξη του έργου θα πρέπει άμεσα να γίνουν έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση που σήμερα βρίσκεται και καταστεί η επιδιόρθωση των ζημιών ως μη εφικτή.

«Αν δεν στηριχθεί με παρεμβάσεις άμεσα η κεντρική διώρυγα, το αντλιοστάσιο δεν θα λειτουργήσει την επόμενη αρδευτική περίοδο», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου κ. Ν. Μπακοβασίλης

Όλη η επικαιρότητα