Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα και φέτος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Share

Στην Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου Σπάτα, παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να βρίσκομαι και φέτος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου Σπάτα. Κάνουμε το χρέος μας. Με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία ενότητας και συνοχής. Μας ενώνει η κοινή πίστη, που δίνει την δύναμη ν’ αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία» ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης κι εστίασε στο πλήθος των προσκυνητών που κάθε χρόνο συρρέουν στην Ιερά Μονή.

«Εύχομαι σύντομα να ολοκληρώσουμε τα έργα που προγραμματίζουμε ώστε να δοθεί η δυνατότητα, σε ακόμα περισσότερους προσκυνητές απρόσκοπτα να φτάσουν στον προορισμό τους» επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις που δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις Ιερές Μονές της περιοχής. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτα, όπου προβλέπονται κυρίως ασφαλτικές εργασίες στη διασταύρωση προς τα Δριμαλέικα, όπως και στον δρόμο από τη διασταύρωση του χωριού Αγίου Νικολάου προς τα Τσαμέικα.