Ελλάδα Ηλεία

Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Ένταση πάλι έξω απ’ το δικαστήριο (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στο έλεος των συγκεντρωμένων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε πάλι το πρωί ο 58χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο.

Ο άνδρας που έχει ομολογήσει προανακριτικά τις πράξεις του, πέρασε πάλι σήμερα το κατώφλι του τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ύστερα από προθεσμία που είχε λάβει.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και σήμερα όπως και την προηγούμενη φορά συγκεντρωμένοι πολίτες, ανάμεσά τους φίλοι και συγγενείς της 32χρονης εφοριακού, προπηλάκισαν και φώναξαν κατά του 58χρονου. Μάλιστα, ήταν τόσο έντονο το μένος τους που κατηγορούμενος και αστυνομικοί έπεσαν στο οδόστρωμα ατην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

https://www.youtube.com/watch?v=YnZtldrVNPA

Κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων απηύθυνε η αδελφή της Δώρας, γράφοντας στα social media: «Αδελφή μου πονεμένη έρχεται η ώρα της δικαίωσής σου αγγελούδι μου σε έσφαξε το κάθαρμα..σε πήρε από εμάς που σ’ αγαπάμε κ εμείς ακόμη σε περιμένουμε. Αύριο στις 10 Ευελπίδων όποιος θέλει να μας στηρίξει» έγραψε στα social media.

Το ξύλο και το ξέσπασμα της μάνας

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο 58χρονος προσήλθε για πρώτη φορά ο κόσμος τον κυνηγησε κατά την έξοδό του και κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό χτυπώντας τον.

“Δεν έχει καμία δικαιολογία, κανένα ελαφρυντικό. Ήθελε να σκοτώσει το παιδί μου”, δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, κάνοντας λόγο για φόνο εκ προμελέτης. Η μητέρα της αδικοχαμένης εφοριακού  εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν “όλα τα στοιχεία” και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης, προκειμένου “κανένας άλλος να μην τολμήσει να σηκώσει χέρι σε άλλο κοριτσάκι” και “καμία μάνα να μην κλάψει όπως κλαίω εγώ σήμερα”.

Σύμφωνα με την μητέρα της 32χρονης, η οποία επικαλείται μαρτυρίες ο κατηγορούμενος, που ζούσε κοντά στην άτυχη εφοριακό, αποκρύπτει στοιχεία από τις αρχές, είχε δει την Δώρα και ίσως την ακολουθούσε.

Η κυνική ομολογία

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά», ομολόγησε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 58χρονος.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται και με άλλες ληστείες σε νεκροταφεία της Αθήνας, ενώ αναμένεται να καλέσουν για αναγνώριση τον Ιερέα και υπαλλήλους του συγκεκριμένου νεκροταφείου, αλλά και άλλων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παρουσία τους στους συγκεκριμένους χώρους ή όχι.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα στον τόπο του εγκλήματος, σε αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα, όπου ανιχνεύθηκε γενετικός τύπος ατόμου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που εντοπίστηκε στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ανιχνευθεί και αποτυπώματα, τα οποία ανέδειξαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 χρόνων.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα