Αθλητισμός

Στον ετήσιο Μαραθώνιο Φρανκφούρτης η Ηλεία Παναγιώτα Τόκα

Είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος Μαραθώνιος της Γερμανίας και ο δεύτερος μεγαλύτερος από πλευράς τερματιστών.
Ακούστε το άρθρο

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και έχοντας τέλεια φυσική κατάσταση η δικιά μας αθλήτρια Παναγιώτα Τόκα ετοιμάζει βαλίτσες για τη Γερμανία προκειμένου να αγωνιστεί στις 30 Οκτωβρίου στο Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 του μήνα θα κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη για να λάβει συμμετοχή και στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο της συμπρωτεύουσας. Όσο για τον Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης αποτελεί μια σπουδαία διοργάνωση από το 1981, με τη συμμετοχή πολλών χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος Μαραθώνιος της Γερμανίας και ο δεύτερος μεγαλύτερος από πλευράς τερματιστών.

Η Παναγιώτα Τόκα έχοντας διαγράψει μέχρι σήμερα μια λαμπρή πορεία στον χώρο του αθλητισμού με δεκάδες συμμετοχές και διακρίσεις, αποκαλύπτει στην εφ. «Πατρίς» τους λόγους που την οδήγησαν να ταξιδέψει στη Γερμανία και να λάβει μέρος σε αυτή την τόσο σπουδαία διοργάνωση.

«Έχω λάβει μέρος δύο χρονιές στο Μαραθώνιο της Αθήνας, μέσα στις 200 καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν. Ωστόσο μια απόφαση στιγμής ήταν να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό, σε μια άλλη χώρα επιλέγοντας τη Γερμανία ώστε να μπορώ να έχω και δικούς μου ανθρώπους κοντά μου κατά την εκκίνηση. Για εμένα η κάθε εμπειρία είναι διαφορετική, μοναδική και πάντα στοχεύω για το καλύτερο και ανυπομονώ να βρεθώ στη γραμμή εκκίνησης και στο τερματισμό με την ελληνική σημαία μας!».

Η οικογένεια της εφημ. «Πατρίς» με 120 χρόνια παρουσία στην κοινωνία της Ηλείας και της χώρας, στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και εύχεται το καλύτερο αποτέλεσμα στην ταλαντούχα Παναγιώτα Τόκα.

Όλη η επικαιρότητα