Ελλάδα

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη το 2017

Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις κατηγορούμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατέθεσαν υπομνήματα με τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τα όσα φέρονται να διέπραξαν 

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου θα διαβιβαστεί η δικογραφία με τη δεύτερη υπόθεση βιασμού σε βάρος της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Οι αστυνομικές αρχές ολοκλήρωσαν τον «κύκλο» των καταθέσεων, προχθές βράδυ, με τους τρεις φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή.

Οι τρεις νεαροί ηλικίας 19, 20 και 23 ετών συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Βασίλη Καβουριού προσήχθησαν αργά το βράδυ προχθές στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατέθεσαν υπομνήματα με τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τα όσα φέρονται να διέπραξαν και αναφέρονται με συγκεκριμένα περιστατικά στα όσα συνέβησαν στα μέσα Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις νεαροί δήλωσαν ότι διασκέδαζαν σε μπαρ στην Παλιά Πόλη στο οποίο βρίσκονταν η 21χρονη φοιτήτρια μαζί με μία φίλη της. Οι ίδιοι αναφέρουν πως η νεαρή κοπέλα ήταν αυτή που τους πλησίασε πρώτη και έδειξε ενδιαφέρον για έναν από τους τρεις. Στη συνέχεια δήλωσαν ότι πήγαν σε άλλα δύο καταστήματα όπου τους ακολούθησαν οι δύο κοπέλες και τελικά η 21χρονη φοιτήτρια ήταν αυτή που τους ζήτησε να τις μεταφέρουν με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας εκ των νεαρών, στα σπίτια τους.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, μόλις μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, η νεαρή φοιτήτρια άρχισε να φιλάει τον 19χρονο, ενώ δίπλα της καθόταν η φίλη της η οποία τελικά αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο σε περιοχή στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και τους δήλωσε ότι θα επέστρεφε σπίτι της με τα πόδια γιατί ήταν κοντά.

Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι ισχυρίστηκαν επίσης πως όταν έφθασαν στο σπίτι της 21χρονης, τους προσκάλεσε να μπουν μέσα και μάλιστα τους υπέδειξε και πού είναι ο καφές. Εκεί η φοιτήτρια συνευρέθηκε – σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις – με έναν από τους τρεις νεαρούς στο μπάνιο και ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονταν από έξω. Ο ένας εξ αυτών θέλοντας να κάνει πλάκα προσποιήθηκε ότι τραβούσε βίντεο, ωστόσο, όπως είπε, το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Την κίνηση αυτή είδε η 21χρονη η οποία του ζήτησε να το σβήσει, εκείνος της είπε ότι έκανε πλάκα και μάλιστα η κοπέλα του πήρε το κινητό για να το διαπιστώσει και μόνη της ότι δεν είχε γίνει εγγραφή.

Οι τρεις νεαροί είπαν πως από εκείνη την ημέρα ουδέποτε βγήκαν ξανά ή συναντήθηκαν με την 21χρονη φοιτήτρια, παρά μόνο ένα δύο φορές τυχαία. Ουδέποτε αντάλλαξαν μηνύματα ή τηλέφωνα και έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση των διωκτικών αρχών προκειμένου να γίνει η όποια έρευνα απαιτείται για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Όλη η επικαιρότητα