Αθλητισμός Πολιτική

Στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα η διοίκηση του Ν.Ο. Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Ενενήντα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος ο ιστορικός Όμιλος

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πέτρο Καθρέπτα με σκοπό να τον ενημερώσουν για τις δράσεις που προγραμματίζονται με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 90 χρόνων απ’ την ίδρυση του ΝΟΠ.

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε στη διάρκεια της συνάντησης ότι ο ΝΟΠ έχει συνδέσει την παρουσία του με κορυφαίες στιγμές για τον ναυταθλητισμό της Πάτρας και όλης της χώρας και εξακολουθεί να διαγράφει μια σημαντική τροχιά στα αθλητικά πράγματα όλη της Δυτικής Ελλάδας, με διακρίσεις αλλά και με ισχυρή αναφορά στο χώρο των υποδομών καθώς περισσότερα από 600 παιδιά αθλούνται σήμερα στα τμήματα του Ομίλου.

Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του ΝΟΠ έγινε στις 19 Απριλίου 1929 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών. Φέτος, 90 χρόνια μετά, στις 18 Απριλίου 2019, στην ίδια αίθουσα προγραμματίζεται πανηγυρική Γενική Συνέλευση του Ομίλου ώστε να υπογραμμιστεί η ιστορική συγκυρία.

Επίσης, ο ΝΟΠ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια προγραμματίζει την φιλοξενία Διεθνούς Επετειακού Τουρνουά Υδατοσφαίρισης με την συμμετοχή σημαντικών ελληνικών και ξένων ομάδων όπως η ιταλική Circolo Canotierri Napoli, η επίσης ιταλική Circolo Canotierri Posillipo, η γαλλική Cercle des Nageurs de Marseille, η τούρκικη ΕΝΚΑ, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ο Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου κ.α.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η προοπτική της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου του ΝΟΠ στην Ακτή Δυμαίων ώστε με τον τρόπο αυτό ο Όμιλος να εξοικονομήσει μεγάλα ποσά που σήμερα διατίθενται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Κολυμβητηρίου. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεση η Περιφέρεια άμεσα να εξετάσει την ένταξη του έργου στον σχεδιασμό της διασφαλίζοντας τα χρήματα που απαιτούνται.

Στην συνάντηση μετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας και εκ μέρους του ΝΟΠ, πέραν του κ. Καθρέπτα, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Δάσιος, ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Καλοκαιρινός και το μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Φιλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα