Ηλεία

Στον Πύργο και ο διευθυντής της Παθολογικής Αμαλιάδας…

Στη μετακίνηση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο Πύργου για την κάλυψη των αναγκών της εκεί κλινικής, «προχώρησε» χθες η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, γεγονός που «ξεχείλισε» το ποτήρι για το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, συγκαλέστηκε για σήμερα το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Ήλιδας, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Αμαλιάδας κ.α.

Σύμφωνα δε, με έγκυρες πληροφορίες ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης, επισκέφθηκε χθες την Εισαγγελέα Αμαλιάδας, εκθέτοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό από εφημερίες του νοσηλευτικού ιδρύματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία των πολιτών της βόρειας Ηλείας, αφήνοντας αιχμές και περί νομιμότητας ή μη της όλης διαδικασίας.

Ο  διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Κων/νος Αλεξόπουλος, ειδοποιήθηκε ότι για το επόμενο διάστημα θα πρέπει να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στην Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου Ηλείας, λόγω των αυξημένων αναγκών.

Έτσι κι αλλιώς η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μετά και τις προ διμήνου μετακινήσεις γιατρών, δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που θα μπορούσε εάν ήταν στελεχωμένη, ωστόσο η χθεσινή εξέλιξη με την μετακίνηση και του διευθυντή έχει προκαλέσει αναστάτωση στο προσωπικό του νοσοκομείου και στις αρχές και αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα»…

Εν αναμονή γιατρού με «μπλοκάκι»…

Πριν από 10 μέρες περίπου προκηρύχθηκε και δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ιδιώτη παθολόγου για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, προσκαλούνται οι   ενδιαφερόμενοι ειδικοί ιατροί του κλάδου ΠΕ Ιατρικής ειδικότητας Παθολογίας για συνεργασία με το Γ. Ν. Ηλείας- Ν. Μ. Αμαλιάδας με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Παθολογικό Ιατρείο της Νοσηλευτικής Μονάδας και για χρονικό διάστημα  ενός έτους.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο γιατρός  θα εφημερεύει κάθε Τετάρτη κάθε  μήνα με όριο τεσσάρων  ή πέντε  ενεργών εφημεριών, που αναλόγως θα προκύπτουν ημερολογιακά κάθε μήνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.500,00€.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Όλη η επικαιρότητα