Ποδόσφαιρο

Στον Τελικό η Κ-16 του Πανηλειακού!

Ακούστε το άρθρο

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Ενωσιακό γήπεδο με 2-1 τον Π.Α.Ο. Βάρδας και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στα τμήματα υποδομής του Πανηλειακού απέδειξε για ακόμα μία φορά η ομάδα Κ-16 των ερυθρόλευκων. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Κώστα Μπακάλη υποδέχθηκαν προχθες το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας το αντίστοιχο τμήμα του Π.Α.Ο. Βάρδας, επικρατώντας (ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) με 2-1 και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα στη Βάρδα πανηγύρισαν την πρόκριση τους στον Τελικό του πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Π.Σ. Ηλείας.

Σε μία αναμέτρηση όπου κυριάρχησαν κατά κύριο λόγο η δύναμη και το πάθος των αθλητών των δύο ομάδων, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού παρουσιάστηκαν πιο απειλητικοί, δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία και ευτύχησαν εν τέλει να ανοίξουν το σκορ χάρη σε ψύχραιμο πλασέ του Κωστόπουλου μέσα από την περιοχή, ύστερα από ασθενή απόκρουση του γκολκίπερ της ομάδας της Βάρδας σε αρχικό σουτ.

Στην επανάληψη το μοτίβο του παιχνιδιού παρέμεινε ίδιο, με τους μικρούς του Πανηλειακού να έχουν την εδαφική υπεροχή και να αναζητούν ένα δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε την σημαντική νίκη-πρόκριση. Αυτό ήρθε τελικά έπειτα από πολύ όμορφη συνεργασία των ερυθρόλευκων παικτών, με τον Κουζή να δέχεται την προωθημένη πάσα και με μια εξαιρετική κούρσα και γύρισμα από τα δεξιά να δίνει έτοιμο γκολ στον Κάρδαρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, με τους Κωστόπουλο και Κάρδαρη να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Βάρδας ήταν να μειώσει με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ στο τελικό 2-1, λίγα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Στον Τελικό του πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Π.Σ.Η. η ομάδα του Πύργου θα αντιμετωπίσει -όπως και πέρυσι- τον Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ξενοφώντος Κρεστένων, με την Κ-16 των ερυθρόλευκων να στοχεύει εκ νέου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όλη η επικαιρότητα