Πολιτισμός

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακές Αξίες ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος

Ακούστε το άρθρο

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ξεναγώντας τον Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας της TOYOTA για την Ευρώπη, Luca Neyroz, αφού η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι ο επίσημος χορηγός της Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιονγκτσάνγκ 2018» και τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020».

Η επίσκεψη στους τόπους διεξαγωγής των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία και στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας αντίστοιχα, έγινε στο πλαίσιο του ταξιδιού του κ.Neyroz στην Αθήνα, για την υπογραφή της χορηγικής σύμβασης της ΕΟΕ με την ΤΟΥΟΤΑ που θα γίνει την σήμερα στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η χορηγία θα περιλαμβάνει χρήματα αλλά και παροχή αυτοκινήτων για τις ανάγκες της ΕΟΕ και είναι η πρώτη φορά που ένας «Top Partner» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής γίνεται και «Local Partner» για Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, γεγονός που αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία για την ΕΟΕ, σε εποχές μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολες που αναζητούνται πόροι για την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου.

Στο Καλλιμάρμαρο και στην Αρχαία Ολυμπία

Η ημέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, όπου στις 31 Οκτωβρίου θα παραδοθεί η Φλόγα στη νοτιοκορεάτικη αποστολή για να συνεχίσει το ταξίδι της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιονγκτσάνγκ 2018». Την ξενάγηση, τόσο του κ.Neyroz όσο και της Διευθύντριας επικοινωνίας στην Toyota Hellas Κλαίρης Χατζηγιάννη, ανέλαβαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης. Μαζί τους, ήταν και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το εξωτερικό, που όλοι μαζί ταξίδεψαν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, για να γνωρίσουν από κοντά οι προσκεκλημένοι της ΕΟΕ, τον τόπο που γεννήθηκαν στην αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στην αρχή έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004». Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά και τους συνεργάτες του, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Δεββέ και τον Δημ. Σύμβουλο Πανάγο Παντελάκο, ο οποίος έχει αναλάβει και το θέμα της παραχώρησης του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των φιλοξενούμενων στο Ναό της Ήρας και το Αρχαίο Στάδιο, όπου θα πραγματοποιηθεί το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 24 Οκτωβρίου, με όλους να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επίσκεψη με σημαντική περιεχόμενο

Για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΟΕ, μελών της ΔΟΕ και των εκπροσώπων της ΤΟΥΟΤΑ στην Ολυμπία, πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος – που είχε αναλάβει και την ξενάγησή τους – μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη τους στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία της υπογραφής της χορηγικής σύμβασης με την ΤΟΥΟΤΑ. «Θέλουμε να τους δείξουμε τον εκπαιδευτικό ρόλο που έχει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, να τους δείξουμε το Αρχαίο Στάδιο, αλλά και τις ομορφιές της Ολυμπίας, με την παρότρυνση να το χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο, τόσο η TOYOTA, όσο και η ΔΟΕ, η οποία συμβάλλει και οικονομικά για να συντηρούμε τις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας», σημείωσε ο κ.Καπράλος, με τον κ.Neyroz, απαντώντας στην ερώτηση της εφημ. «Πατρίς» να χαρακτηρίζει εξαιρετική τιμή για ιαπωνική αυτοβιομηχανία να γίνεται «Top Partner» της ΔΟΕ, εξηγώντας παράλληλα πως «…η ΤΟΥΟΤΑ έχει τις ίδιες αξίες που έχει το Ολυμπιακό κίνημα. Πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά, την πρόκληση, την αγωνιστικότητα και τον σεβασμό, αξίες που είναι στην καρδιά της ΤΟΥΟΤΑ», ενώ δήλωσε και ενθουσιασμένος από την περιοχή, αφού – μολονότι επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα – είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Όλη η επικαιρότητα