Περιβάλλον

«Stop» στον δήμο Τρίπολης από Δούρου για τον ΧΥΤΑ Φυλής!

fylhs.jpg

«Κλείνει» για τα απορρίμματα της περιφέρειας ο ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, η οποία υποστήριξε την άποψη του της νέας διοίκησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την αδυναμία της Οργανωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής.

 

Εκφράζοντας την ομόφωνη τοποθέτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η κ. Δούρου τόνισε: «Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι, πλέον, η Φυλή».

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με αφορμή το αίτημα του δημάρχου Τριπόλεως, Δημήτρη Παυλή να μεταφέρει τα απορρίμματα της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι να αδειοδοτηθεί από το δασαρχείο ο δημόσιος χώρος που έχει ζητήσει η δημοτική αρχή για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων εωσότου κατασκευαστούν τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αυτή η εξέλιξη περιορίζει τις επιλογές και των δήμων της Ηλείας που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα, αφού πλέον ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στη Ναύπακτο είναι η μοναδική λύση.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο δήμος Πύργου όσο και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μετέφεραν κατά το πρόσφατο παρελθόν ποσότητες απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Όλη η επικαιρότητα