Κόσμος

Στους 43 οι νεκροί από τη γρίπη σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Σερβία

Ακούστε το άρθρο

Σαράντα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση από τις αρχές του έτους στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, συνολικά 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης.

Στην περιοχή της Μπάνια Λούκα ο ιός εξελίχθηκε σε «επιθετικό», με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Στο Σαράγεβο καταγράφηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα θανάτου από τον ιό της γρίπης. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 75 ετών, που άφησε την τελευταία του πνοή στην πανεπιστημιακή κλινική του Σαράγεβο. Είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης φέτος στο Σαράγεβο, ανακοίνωσε η πανεπιστημιακή κλινική.

Στο μεταξύ, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης στη Σερβία, εκ των οποίων οι τρεις στην πόλη Νις, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τις αρχές του έτους συνολικά 68.000 άτομα έσπευσαν στα νοσοκομεία της χώρας με συμπτώματα γρίπης και αναζητώντας ιατρική βοήθεια δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα