Ελλάδα

Στους 7 οι νεκροί στη Χαλκιδική από τη φονική κακοκαιρία

Ακούστε το άρθρο

Στον 62χρονο ψαρά που αγνοείτο από χθες το απόγευμα, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο άνθρωπος είχε χαθεί στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα υπό κακές καιρικές συνθήκες…

Η σορός βρέθηκε το μεσημέρι, από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας 6,8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου στην ίδια περιοχή. Περισυνελέγη από σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους τους.

Καθηλώνουν οι ιστορίες των θυμάτων

Μια μητέρα με το 8χρονο αγοράκι της έχασαν τη ζωή τους σε ταβέρνα στα Νέα Πλάγια, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο. Η άτυχη 54χρονη γυναίκα καταπλακώθηκε, ενώ το αγοράκι της έπεσε από τη μανία του αέρα πάνω στα τζάμια και κατέληξε στο νοσοκομείο. Μαζί άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο 2 ετών γιος του όταν δέντρα τουςκαταπλάκωσαν έξω από το ξενοδοχείο τους, ενώ στη Σωζόπολη το τροχόσπιτοόπου έμεναν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων με τον γιο τους και τον εγγονό τους, έγινε έρμαιο του αέρα και εκτοξεύτηκε 15 μέτρα μακριά. Οι δυο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, ο γιος τους τραυματίστηκε ελαφρά.

Το βίντεο που ακολουθεί καταδεικνύει τη σφοδρότητα της καταιγίδας: 

Μέχρι το βράδυ ρεύμα στη Σιθωνία, πιο σοβαρά τα προβλήματα στην Κασσάνδρα

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι το βράδυ θα έχουν αντιμετωπιστεί τα περιοσσότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Σιθωνία Χαλκιδικής ενώ σοβαρότερο είναι το πρόβλημα στην Κασσάνδρα.

«Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η αποκατάσταση των περισσοτέρων μέχρι τις βραδινές ώρες. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Κασσάνδρας, τα συνεργεία της Εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου, αφού αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές υψηλής τάσης, να επανηλεκτροδοτηθεί και το Δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παραμένουν σε περιορισμένη έκταση σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας ενώ αντίθετα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα, Κοζάνη, Κατερίνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνη Αμανατίδη στην Κασσάνδρα «υπήρξε πρόβλημα με δύο ιστούς υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), και κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».

Φωτογραφίες από τις καταστροφές σήμερα το πρωί

xalk3
xalk2
xalk1

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από το τροχόσπιτο που παρασύρθηκε σαν χάρτινο από την καταιγίδα: 

destr1
destr2
destr3
mix06
mix05
mix01
mix02
mix04
mix03
troxo1
troxo2

Οι εικόνες από το πέρασμα του τυφώνα είναι σοκαριστικές: 

kat1
kat3
kat2

Ακολουθούν εικόνες σοκ που ανέβασε το thestival.gr από το ξενοδοχείο στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας, όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ο Ρώσος και το παιδί του ηλικίας δύο ετών.

thes1
thes2

Εικόνες καταστροφής και στα Νέα Πλάγια, όπου έχασαν τη ζωή τους μία 34χρονη Ρουμάνα και το παιδί της από την κατάρρευση της οροφής στην ταβέρνα που έτρωγαν.

plagia1
plagia3
plagia2
plagia4

via

Όλη η επικαιρότητα