Αρθρογραφία

Στους καναπέδες…

Έξω βροχή, συννεφιά, μούχλα και βοριαδάκι, αλλά μέσα θερμοκήπιο, με πολυθρόνες και καναπέδες αλλά χωρίς ζαρζαβατικά ακόμη, θα φυτευτούν λίγο αργότερα για να ευδοκιμήσουν κι έτσι ο χώρος προσφέρεται για άραγμα στην πολυθρόνα ή στον καναπέ και το αντίστροφο, με την τηλεόραση συντονισμένη στα δημόσια και ιδιωτικά πρωϊνάδικα της δήθεν ενημέρωσης.

Αυτός ο καιρός μας χάλασε τα σχέδια, αλλά δεν πήραμε και  την σχετική ειδοποίηση, για να κατεβούμε στην μεγάλη πλατεία και έτσι βολευτήκαμε στα ενδότερα προς ανάπαυση και ευτυχώς υπάρχει  η TV που ενημερώνει υπό τύπον σήριαλ και ριάλιτι, χωρίς βέβαια να λείπει και το κανονικό ριάλιτι με τις βαρύγδουπες αναλύσεις των προπαγανδιστών, που κάνουν άοκνα την δουλειά τους.

Έτσι έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, όσοι δεν το ξέραμε, ότι για την τετραετία 2018-2021 το πολυνομοσχέδιο επιβάλλει μέτρα 4,9 δις. ευρώ, αλλά και αντίμετρα 7,5 δις. ευρώ, που σημαίνει ότι είμαστε και κερδισμένοι, σύμφωνα με την μαθηματική τέχνη κατά 2,6 δις ευρώ, άσχετα αν κατά την κοινωνική αίσθηση το ζήτημα είναι πολύπλοκο και δεν είναι μία απλή αφαίρεση.

Δυστυχώς το πείραμα που συμμετείχαμε τα πρόσφατα προηγούμενα χρόνια απέτυχε και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε το κόστος της κρίσης, που ποτέ δεν διερευνήθηκε πως και γιατί προήλθε, αλλά και το κόστος του πειράματος, που είναι και αυτό βαρύ και αποτυπώνεται στους όρους και προϋποθέσεις του τρίτου μνημονίου των 90 περίπου δις. ευρώ δανεισμού και με συμπλήρωμα ένα πολυνομοσχέδιο, που εν τέλει έγινε νόμος του κράτους, χωρίς ευρεία πλειοψηφία, όπως θα έπρεπε τουλάχιστον για ένα τόσο πολύ σοβαρό ζήτημα.

Ευτυχώς όμως η βροχή και η μη ειδοποίησή μας φυσικά και έτσι δεν κατεβήκαμε στην μεγάλη πλατεία, όπως τότε στο σχετικά κοντινό 2010-2011, για να πανηγυρίσουμε ή να διαδηλώσουμε, όπως τότε που μας είχαν πει ότι κάνουμε επανάσταση και σε λίγο θα δρέψουμε τους καρπούς της.

Παραμένουμε λοιπόν ως χρυσή εφεδρεία στους καναπέδες μας και αναπαυόμαστε, στην αναμονή για το σύνθημα εξόδου μας, όταν αποφασιστεί και φυσικά του καιρού επιτρέποντος και αφού αρχίσουμε να παίρνουμε τους λογαριασμούς των νέων μέτρων, με τα αντίμετρα να πηγαίνουν αλλού και φυσικά να μην αντιστοιχίζονται με τα μέτρα.

Γιατί αν αντιστοιχίζονταν, λόγω υπερίσχυσης των αντίμετρων θα είχαμε μηδενικά μέτρα και θα παίρναμε και τα ρέστα από τα αντίμετρα, που σημαίνει τέλος πάντων ότι, τόσα χρόνια στην κρίση κάτι πληρώσαμε  και δικαιούμαστε να πάρουμε την αμοιβή μας, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι κάπως αλλιώς, που για να κατανοηθεί θα πρέπει να καταλάβουμε τις αναλύσεις των δημόσιων και ιδιωτικών ΜΜΕ, ώστε να φτάσουμε στο πνεύμα της συγκυβέρνησης που θέλει οπωσδήποτε να συγκρίνει και να ισοζυγίζει διαφορετικά πράγματα.

Γι` αυτό και για πολλά άλλα παραμένουμε στους καναπέδες μας, για ανάπαυση και ενημέρωση.

Όλη η επικαιρότητα