Ηλεία

Στους πιστούς και πάλι ο Άγιος Ανδρέας Σκαφιδιάς

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε λειτουργία στην εκκλησία του Κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Σκαφιδιάς για πρώτη φορά μετά την ανακαίνισή της.

Ειδικότερα, μετά το πέρα της λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο του ναού π. Γεώργιο Κουτσοχρόνη για την αδιάκοπη προσπάθειά του να επαναλειτουργήσει το εκκλησάκι, τη γερόντισσα της Μονής Μακαρία καθώς και όσους προσέφεραν βοήθεια έως και την επίσημη επαναλειτουργία του ναού μετά από τόσα χρόνια.

Η τοπική κοινότητα Σκαφιδιάς έδωσε βροντερό παρόν στην πρώτη αυτή λειτουργία, όπου μεταξύ άλλων συνεχάρη τον εφημέριο π. Γεώργιο, διότι έχει καταφέρει με τις ενέργειές τους όχι μόνο να αναστηλώσει ένα εκκλησάκι που παρέμενε ανενεργό για χρόνια, αλλά και να συγκεντρώσει νέα παιδιά και ενήλικες στο δρόμο της εκκλησίας και του Θεού.

Σημαντική παρουσία στη λειτουργία είχε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ωλένης Νικόλαος Κοτσώνης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκαφιδιάς Αντώνης Αρβανίτης, καθώς και πλήθος πιστών.

Όλη η επικαιρότητα