Ηλεία

Στους δρόμους οι αγρότες της Ηλείας για την άρδευση στα χωράφια τους

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΓΟΕΒ.
Ακούστε το άρθρο

Στους δρόμους κατέβηκαν ξανά χθες οι αγρότες της Ηλείας για να διαμαρτυρηθούν αλλά και να ζητήσουν άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με την άρδευση των χωραφιών τους.

Μέσα από μια δυναμική κινητοποίηση και έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (Ο.Α.Σ.Η.)  και του Αγροτικού Συλλόγου Πελοπίου και περιχώρων, οι αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί αρχικά στις Καρούτες και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ τους στον Πύργο. Ακολούθησε παρέμβαση στα γραφεία του ΓΟΕΒ και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του οργανισμού, ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει και να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες.

«Οι συνέπειες είναι καταστροφικές για τους βιοπαλαιστές αγρότες, που είτε αυξάνουν τα έξοδά τους για να ποτίσουν, είτε δεν ποτίζουν, με αποτέλεσμα σε αυτές τις δύσκολες με την ακρίβεια εποχές να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, τονίζοντας ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων, των περιφερειακών αρχών και των διοικήσεων ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ είναι μεγάλες, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει διαχρονικά και τα δίκτυα άρδευσης.

«Ο αγώνας μας έχει συνέχεια. Δεν σταματάμε. Ξέρουμε ότι γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων μας συνολικά είναι η πολιτική που εφαρμόζουν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έχουν σημαία τους την ελεύθερη αγορά, την πολιτική που εφαρμόζεται και “γεννά” τέτοιες επιπτώσεις και για τους βιοπαλαιστές αγρότες», κατέληξε ο κ.Βομπίρης.

Όλη η επικαιρότητα