Super league

Super League 1: Κίτρινη «καταιγίδα» στο Άρης – Παναιτωλικός – 5-1 με τέσσερα πέναλντι

Ο Άρης πλησίασε έτσι την πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρης ήταν “καταιγιστικός” κόντρα στον Παναιτωλικό για την 7η αγωνιστική της Superleague 1 και πήρε πανηγυρική νίκη με 5-1, σε ένα παιχνίδι με τέσσερα πέναλτι.

Οι “κίτρινοι” άνοιξαν το σκορ με το πρώτο από αυτά και σκόρερ Καμαρά στο 18′ και πέτυχαν στη συνέχεια τρία γκολ σε ένα δεκάλεπτο, με τους Μπερτόγλιο, Σούντγκρεν και Μπούνο Γκάμα (με δεύτερο πέναλτι). Ακολούθησε ένα ακόμη από τον Εντιαγέ, ενώ ο Ιτούρμπε αστόχησε στο τέταρτο πέναλτι στο ματς, αφού ενδιάμεσα ο Βέργος είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ επίσης από τη “βούλα” για τους Αγρινιώτες.

Ο Άρης πλησίασε έτσι την πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος (με δεδομένη και την αφαίρεση 6 βαθμών στην αρχή της σεζόν), ενώ ο Παναιτωλικός γνώρισε τρίτη σερί ήττα και έμεινε χαμηλά στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο με Σούντγκρεν και Γκάμα, με τον δεύτερο να σουτάρει πάνω στον Μελίσσα, ενώ είχε τρεις παίκτες δίπλα του στην περιοχή.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να “ισορροπήσει” το ματς στη συνέχεια και είχε δύο καλές στιγμές με τον Μόρσεϊ, αλλά οι “κίτρινοι” κέρδισαν πέναλτι αμέσως μετά. Στο 18′ ο Μπερτόγλιο ανετράπη μέσα στην περιοχή και ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, κάνοντας το 1-0.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε έτσι την ψυχολογία για να ελέγξει την αναμέτρηση και να βγάλει ένα τρομερό δεκάλεπτο με τρία γκολ, από το 34′ μέχρι το 44′. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός σε δύο περιπτώσεις και με δικές του προσωπικές ασίστ έδωσε την ευκαιρία σε Μπερτόγλιο και Σούνγκρεν να βρεθούν σε θέση για γκολ από διαγώνια δεξιά και στις δύο περιπτώσεις. Αμφότεροι “σημάδεψαν” τα δίχτυα και διασφάλισαν ουσιαστικά από νωρίς την νίκη της ομάδας τους.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου όμως, ο Μπελεβώνης, που είχε περάσει στο ματς μετά από αναγκαστική αλλαγή του Βαρόνε, τράβηξε τον Μπερτόγλιο μέσα στην περιοχή και έκανε… δώρο ένα πέναλτι και το 4-0 για τους Θεσσαλονικείς, με τον Μπρούνο Γκάμα να ευστοχεί αυτή τη φορά από τη “βούλα”.

Ο “καταιγισμός” των γκολ δεν σταμάτησε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού με το ξεκίνημα ο Άρης “απείλησε” με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία και από το κόρνερ που κέρδισε στην φάση, βρήκε και ένα πέμπτο γκολ. Ο Ισπανός έκανε την εκτέλεση και μετά από μία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφθασε στον Εντιαγέ μπροστά σε κενή εστία, για να κάνει ο Αφρικανός το 5-0 στο 52′.

Ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ της τιμής στο 67′, όταν με τη βοήθεια και του VAR, ο διαιτητής έδωσε τρίτο πέναλτι στο ματς και πρώτο για τους φιλοξενούμενους, για χέρι του Τζέγκο στην περιοχή. Ο Βέργος ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 5-1.

Νέο πέναλτι κέρδισε όμως και ο Άρης στο 78′ σε χέρι του Αντούνες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ιτούρμπε δεν κατάφερε να νικήσει αυτή τη φορά τον Μελίσσα, ο οποίος και απέκρουσε στη γωνία του. Το σκορ δεν άλλαξε έτσι μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης, με τους “κίτρινους” να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη, την μεγαλύτερή τους σε εύρος, στη φετινή Superleague 1. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε… κρίση, μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Όλη η επικαιρότητα