Αθλητισμός

Super League: Άνοιξε ο δρόμος για την έναρξη, αλλά…

anoixe_o_dromos_gia_tin_enarxi_alla.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άλλη μια μέρα όπου ζήσαμε φοβερά πράγματα και θάματα στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η σημερινή.

Μια ημέρα, στην οποία περιμέναμε με ανυπομονησία την ιστορική συνάντηση των εκπροσώπων της FIFA, UEFA με την ΕΠΟ και τις ομάδες της Super League, ωστόσο η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αλλά τουλάχιστον η Ομοσπονδία υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει αναφορικά με τις αλλαγές που είχε κάνει στις πειθαρχικές της επιτροπές κι έτσι θεωρητικά έχει πάψει να υφίσταται ο λόγος για τον οποίο είχαν αναβληθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος.

Δεδομένου όμως ότι στην Ελλάδα ζούμε και όλοι ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει ένα παράθυρο για βρούμε μια νέα δικαιολογία, μέχρι να ανακοινωθεί και επισήμως από το Υφυπουργείο αθλητισμού ότι το πρωτάθλημα ξεκινά, ας κρατήσουμε και μια μικρή επιφύλαξη.

Γιατί ναι μεν η απόφαση της ΕΠΟ να πάρει πίσω τις αλλαγές που είχε κάνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και στις Πειθαρχικές Επιτροπές ήταν εξόχως σημαντική, αλλά υπενθυμίζουμε ότι στην ανακοίνωση αναβολής του πρωταθλήματος, ο κ. Κοντονής είχε επικαλεστεί «ζητήματα ασφαλείας λόγω της αντιπαλότητας μεταξύ των ομάδων».

Βέβαια από τη στιγμή που η απαίτηση του να επανέλθουν οι προηγούμενες συνθέσεις των Επιτροπών της ΕΠΟ έχει ικανοποιηθεί, προφανώς ο κ. Κοντονής πρέπει άμεσα να ανακοινώσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος…

Το χρονικό της σημερινής ημέρας
Νωρίς το πρωί προέκυψε η ξαφνική αναβολή της συνάντησης των εκπροσώπων των FIFA, UEFA με τους παράγοντες των ομάδων της Super League όπου θα συζητούσαν το θέμα της διαιτησίας και το περίφημο «ισπανικό μοντέλο».

Μισή ώρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη… ματαίωση του χωρίς να εξηγεί το γιατί! «Η ΕΠΟ δεν συναινεί σε αυτή τη συνάντηση με τις ομάδες γιατί ουσιαστικά όποια απόφαση και να παίρναμε δεν θα ήταν σύμφωνη σε αυτή», δήλωσε ο επικεφαλής των ξένων αντιπροσωπειών Κωστάκης Κουτσοκούμνης ο οποίος δεν μπορούσε βάσει καταστατικού να συναντήσει τους εκπροσώπους των ομάδων χωρίς την παρουσία της ΕΠΟ, ωστόσο φρόντισε να τους καθησυχάσει λέγοντας τους: «Ό,τι και να γίνει ό,τι και να κάνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα».

Ο Κουτσοκούμνης έφυγε με τους ξένους για να συναντηθεί με τον Κοντονή, η Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η συνάντηση αναβλήθηκε για να «προστατευτεί η διαδικασία εκλογής του προέδρου της Super League (υπάρχει αύριο έκτακτο ΔΣ), αλλά και για να μην μετατραπεί η κορυφαία αυτή συνάντηση σε πεδίο αντιπαράθεσης και εκλογικής αναμέτρησης μεταξύ εκπροσώπων των ΠΑΕ, βάσει σχεδίου που είχε προετοιμαστεί και προγραμματιστεί προς εκτέλεση από συγκεκριμένα κέντρα» και οι ουσιαστικές εξελίξεις προέκυψαν μετά το μεσημέρι.

Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, που είχε προσκληθεί από το ΔΣ προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει η επίδοση του βουλεύματος για την κάρτα υγείας, φέρεται να έχει ενημερώσει τα μέλη που εμπλέκονται ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτο όλο το ΔΣ.

Έτσι λοιπόν είχαμε τις τρεις πρώτες παραιτήσεις (Τοπολιάτης, Μαζαράκης και Δημητρίου) και είμαστε εν αναμονή των υπολοίπων εμπλεομένων, ενώ η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να «επικυρώσει τη συμφωνία με την κοινή αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA στη συνάντηση της 29/8/2016 που αφορά στις πειθαρχικές επιτροπές των επαγγελματικών λιγκών».

Αύριο πάντως ξημερώνει μια νέα μέρα κι επειδή στο ελληνικό αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο οι… ανατροπές είναι πολύ συχνό φαινόμενο, είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τη στιγμή που θα ξαναδούμε κόσμο στα γήπεδα, θα ασχοληθούμε με πολλές ανακοινώσεις και αντεγκλήσεις των αντιμαχόμενων πλευρών…

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα