Super league

Super League: Παράταση αναστολής μέχρι 24 Απριλίου

Ακούστε το άρθρο

Στην παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος έως και τις 24 Απριλίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προχώρησε η Super League με ομόφωνη απόφαση έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτης (2/4).

Η διοργανώτρια θα περιμένει μέχρι εκείνη την ημερομηνία προκειμένου να παρθεί οριστική και τελική απόφαση για το μέλλον πρωταθλήματος, ακολουθώντας την «γραμμή» της UEFA που διεμήνυσε να εξαντληθούν τα περιθώρια για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι έπεσε από πλευράς Παναθηναϊκού και ειδικότερα από τον Γιάννη Αλαφούζο η οριστική διακοπή καθώς όπως φέρεται να είπε: «Οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική».

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνες αρκετές ΠΑΕ μεταξύ των οποίων οι Άρης, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ωστόσο, προκρίθηκε η παράσταση αναστολής για να επανεκτιμηθεί η κατάσταση – σε νέα τηλεδιάσκεψη πριν τις 24/4 – πριν παρθούν τελικές αποφάσεις.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Super League και εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, τόνισε έπειτα από τη συμφωνία των μελών του Συνεταιρισμού για αναμονή: «Αν χρειαστεί, θα συναντηθούμε νωρίτερα με βάση την πρόταση του κ.Αλαφούζου».

Από πλευράς Ολυμπιακού, η θέση που εκφράστηκε δια στόματος Βαγγέλη Μαρινάκη αφορούσε σε ξεκαθαρές λύσεις με την ανάδειξη πρωταθλητή και όχι ημίμετρα.

«Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλος Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ’ όλους ποιος θα είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελειες. Να πάρουμε ομόφωνη απόφαση,» τόνισε και πρόσθεσε: «Συμφωνώ με το Working Group, αλλά πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη λύση και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Οτιδήποτε αποφασίσουμε, θα βάλουμε μπορούσα το συμφέρον όλων και όχι το συμφέρον του Ολυμπιακού», τόνισε.

Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης.

Όλη η επικαιρότητα