Super league

Super League: Στον Ολυμπιακό το ντέρμπι, μείωση βαθμών στον Παναθηναϊκό

Ακούστε το άρθρο

Η επιτροπή εφέσεων δικαίωσε τελικά τον Ολυμπιακό, κατακυρώνοντας υπέρ του το ντέρμπι του ΟΑΚΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, τιμωρώντας παράλληλα με αφαίρεση 5 βαθμών τον Παναθηναϊκό.

Ένα μήνα ακριβώς, μετά τον αγώνα που διακόπηκε στο 69’ με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 του Παναθηναϊκού, υπήρξε οριστική απόφαση. Πρωτόδικα ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ η πειθαρχική επιτροπή είχε αποφασίσει τη συνέχιση του αγώνα από το σημείο όπου διακόπηκε.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, υποστηρίζοντας πως ο αγώνας έπρεπε να κατακυρωθεί υπέρ του, ενώ παράλληλα σε μια τέτοια περίπτωση η τιμωρία του Παναθηναϊκού θα ήταν αυστηρότερη. Τελικά, η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε πως ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση πέντε βαθμών, κάνοντας επιμέτρηση των ποινών, ενώ ο αγώνας καταλήγει στον Ολυμπιακό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, με τους «πράσινους» ήδη να έχουν εκτίσει και τις δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που τους είχαν επιβληθεί, ο Παναθηναϊκός… μπλέκει σε περιπέτειες καθώς πάει στους 33 βαθμούς και πλέον θα χρειαστεί να κάνει αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια για να μην έχει… άσχημα ξεμπερδέματα στο φινάλε της χρονιάς. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός βαθμολογικά δεν… κερδίζει κάτι ουσιαστικά, πέρα από την ήδη εξασφαλισμένη δεύτερη θέση…

via

Όλη η επικαιρότητα