Media Ψυχαγωγία

Survivor: Αποδεκατίζονται οι Διάσημοι – Αποχαιρέτισε κι ο Μπο

Ακούστε το άρθρο

Ο Μπο πέτυχε το ακατόρθωτο για τους περισσότερους ανθρώπους, παραμένοντας για το Survivor στις παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας για περίπου τέσσερις μήνες: Έχασε πολλά περισσότερα από 20 κιλά, ίσως και κοντά στα 30, φεύγοντας ο… μισός, τρόπον τινά, από την Καραϊβική και το Survivor! Άλλοι πληρώνουν επί χρόνια τα κέντρα αδυνατίσματος και παιδεύονται νύχτα μέρα, κόντρα σε γευστικές προκλήσεις και βασανιστικές τάσεις βουλιμίας για ένα τέτοιο επίτευγμα και ο ράπερ τα κατάφερε ενώ διασκέδαζε, γινόταν γνωστός στο πανελλήνιο, αλλά και πληρωνόταν ταυτόχρονα! Όχι κι άσχημα για την περίοδο της κρίσης, που περνάμε. Κανονικά πρέπει να τον σταματήσουν στον έλεγχο διαβατηρίων, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αφού άλλος φαίνεται να είναι στη φωτογραφία και άλλος ο φέρων το επίσημο έγγραφο!

Λίγο ακόμα να έμενε ο Μπο στο παιχνίδι και θα τον λέγαμε… «Ξέμινεμ». Από τον… Έμινεμ, μιας και είναι ράπερ και το… «ξέμεινε», αφού ήταν τελικά ο παίκτης, που έφτασε πιο μακριά από κάθε προσδοκία. Για καιρό έτσι κι αλλιώς φαινόταν… ξεχασμένος, από τις υπόγειες και φανερές κόντρες που εξελίσσονταν και κόστιζαν αποχωρήσεις σε πιο φιλόδοξους παίκτες. Έτσι τα κατάφερε πολύ καλύτερα από άλλους παίκτες του Survivor, που ήταν σαφώς καλύτεροι αγωνιστικά, αλλά και με πιο δυναμική παρουσία στο παιχνίδι. Για αουτσάιντερ τα πήγε περίφημα δηλαδή.

Το… «μετά»

Και το… «πριν» του Bo!

Ο Μπο βέβαια ήταν με βάση τους αριθμούς ίσως ο χειρότερος παίκτης των εναπομεινάντων Διάσημων στους αγώνες και επιπλέον η γενική παρουσία του στο Survivor, ήταν μάλλον χλιαρή και αδιάφορη, έστω κι αν δεν προκαλούσε σοβαρές αντιπάθειες. Βελτιώθηκε μεν αγωνιστικά σε σχέση με η… δυστυχία, που ήταν στην αρχή, αλλά ο Πανελευσινιακός δεν μπορεί να γίνει Μπαρτσελόνα, όσο και να φαντασιώνεται διάφορα ο Τσίπρας. Γι’ αυτό οι τηλεθεατές στην μαραθώνια ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής τον κατέταξαν τελευταίο στη λίστα, μεταξύ και των εννέα παικτών, που αξιολογήθηκαν. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν ότι από τη στιγμή που οι Διάσημοι θα έχαναν αγώνα ασυλίας – όπως έγινε χθες – ο ράπερ θα ήταν ο βασικός υποψήφιος για αποχώρηση, εάν δεν κέρδιζε την ατομική ασυλία. Ατομική ασυλία δεν είχε κερδίσει ποτέ, οπότε δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος αυτό να συμβεί χθες. Πιο πιθανό είναι να πετύχει το λαχείο.

Στη… γραμμή των υποψηφίων προς αποχώρηση στάθηκε μαζί με τον Χρανιώτη και την Ευρυδίκη, οι οποίοι ήταν πιο πάνω στη λίστα των προτιμήσεων του κοινού και έτσι άκουσε το όνομά του από το στόμα του Τανιμανίδη όταν ήλθε η δύσκολη εκείνη ώρα. Αντέδρασε με ψυχραιμία και σαν να περίμενε από καιρό την κακή είδηση. Ούτε μεμψιμοιρία, ούτε έκπληξη, ούτε σπασμένα λόγια. Αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, με τους άλλους τρεις συμπαίκτες του να τον αγκαλιάζουν θερμά – οι κάμερες δεν έδειξαν να αποχαιρετά και τους Μαχητές.

Ο Χρανιώτης έκλαψε μόλις αποχωρίστηκε τον Μπο. Επειδή κρεμμύδι δεν υπήρχε στο συμβούλιο και επειδή είναι ηθοποιός, ή ξέρει τα βασικά της δουλειάς καλά, ή όντως του κόστισε συναισθηματικά αυτή η εξέλιξη. Οι δυο τους άλλωστε σκαρώνανε κάτι στιχάκια με μουσικούλα τα υγρά βράδια, δίπλα στο κύμα της Καραϊβικής και πνίγανε τον πόνο της ξενιτιάς και το γουργούρισμα της πείνας. Με τον Αγγελόπουλο επίσης αντάλλαξαν ζεστά λόγια, παρότι (πολύ) παλαιότερα ο Μπο ήταν στην παρέα του Χανταμπάκη, που μόνο καλές σχέσεις δεν είχε με τον Ντάνο.

Πολύ… «δίκαιη» η ψηφοφορία για να είναι… αυθόρμητη

Εάν κάποιος ήθελε να κατευθύνει τη χθεσινή εξέλιξη, μετά την ήττα των Διάσημων από τους πολύ δυνατούς Μαχητές, δεν θα μπορούσε να το κάνει με περισσότερο ανώδυνο τρόπο για τους Κόκκινους, από αυτό που έγινε τελικά στην πράξη.

Την ατομική ασυλία κέρδισε ο Αγγελόπουλος, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης χθες (και συνολικά βέβαια), αλλά βρίσκεται και στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων του κοινού. Θα ήταν δύσκολο και εντελώς αμήχανο να τον ψηφίσει κανείς για αποχώρηση έτσι κι αλλιώς.

Στη μυστική ψηφοφορία οι Μπο και Χρανιώτης ψήφισαν την Ευρυδίκη για υποψήφια προς αποχώρηση, ενώ οι Ευρυδίκη και Αγγελόπουλος τον Μπο. Με αυτό τον τρόπο βρέθηκαν και οι τρεις, πέραν του έχοντα ασυλία Αγγελόπουλου, στον τάκο, αφού με τη σειρά του ο Ντάνος υπέδειξε, ως όφειλε, και τον Χρανιώτη, που είχε απομείνει απασάλωτος.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν δηλαδή με ιδανικό τρόπο για την ομάδα, ώστε να μην μείνουν σκιές στις μεταξύ τους σχέσεις: Πέραν του Αγγελόπουλου που κέρδισε την ατομική ασυλία μπήκαν όλοι στην κρίση του κοινού για να καθοριστεί η τύχη τους από τις προτιμήσεις του. Κανείς δεν γλίτωσε από τον τάκο της υποψηφιότητας και κανένας δεν βρέθηκε σε δύσκολη θέση να διαλέξει κάποιον και να δυσαρεστήσει άλλον. Ήταν δηλαδή μία πολύ δίκαιη, έντιμη και φιλική διαδικασία. Υπό την έννοια αυτή και με δεδομένο ότι οι προσωπικές σχέσεις και των τεσσάρων παικτών, που είχε απομείνει στους Διάσημους έως πριν την αποχώρηση, ήταν άριστες τελευταία, δεν είναι διόλου απίθανο να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε με ακριβοδίκαιο τρόπο να βρεθούν όλοι στο ίδιο σημείο. Τουλάχιστον αυτό θα έκανε μία φιλική παρέα, χωρίς ίντριγκες, συνωμοσίες και υπονομεύσεις.

Έτσι όπως ήλθε πάντως το πράγμα, πάλι τη γλίτωσε η Ευρυδίκη, που όλο την περιμένουν να βγει κι όλο επιβιώνει. Έχει άλλωστε κι άλλο ένα «μαξιλαράκι»: εάν βρεθεί υποψήφια να αποχωρήσει με αντίπαλο τον Χρανιώτη θα κάνει μία χαψιά και τον ηθοποιό, ο οποίος είναι χαμηλότερα στη λίστα!

Τα μυστικά του «5-3» στους συσχετισμούς Μαχητών – Διασήμων

Η αποχώρηση του Μπο φέρνει την ομάδα των Διάσημων με τρεις παίκτες. Απέναντί τους, οι Μαχητές διαθέτουν πέντε. Με την απλή αριθμητική, ίσως οι δεύτεροι έχουν πλεονέκτημα, καθώς θα μπορούν να ξεκουράζουν παίκτες (δύο άνδρες κάθε φορά), αλλά και περισσότερες επιλογές, ανάλογα και με τον στίβο κάθε φορά.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι οι νέοι συσχετισμοί θα λειτουργήσουν υπέρ των Μαχητών. Κι αυτό γιατί οι Διάσημοι ξεφορτώθηκαν έναν αδύναμο παίκτη, τα παιχνίδια του οποίου θα τα «μοιραστούν» τώρα οι άλλοι τρεις και κυρίως οι δύο πιο δυνατοί, ο Αγγελόπουλος και η Ευρυδίκη.

Με τέσσερις παίκτες, ο Αγγελόπουλος έπαιζε το 25% των παιχνιδιών και η Ευρυδίκη άλλο τόσο. Τώρα όμως ο Ντάνος και η Ευρυδίκη θα παίζουν από 33% των αγώνων και αυτό δίνει περισσότερες πιθανότητες στους Διάσημους, απ’ όσες είχαν μέχρι τώρα – υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αντέξουν τόσους πολλούς αγώνες.

Εάν για παράδειγμα ο Σπαλιάρας επιμένει να συμμετέχει στους αγώνες, μία τριάδα «Αγγελόπουλος, Χρανιώτης, Ευρυδίκη» απέναντι σε «Βασάλο, Σπαλιάρα, Σάρα» έχει σαφώς περισσότερες ελπίδες για νίκη από την περίπτωση που στην πρώτη έμπαινε και ο Μπο και στη δεύτερη ο Μάριος – όπως γινόταν μέχρι τώρα!

Πάντως το παιχνίδι, μετά τον αποδεκατισμό των Διάσημων, που έμειναν χωρίς καν… κούκο, παρά μόνο τρεις, μπαίνει σε κρίσιμη καμπή: Εάν την επόμενη εβδομάδα χάσουν ξανά οι Κόκκινοι το πιθανότερο είναι να διαλυθούν οι ομάδες και το παιχνίδι να γίνει καθαρά ατομικό, αφού δεν νοείται πέντε εναντίον δύο. Πρόβλημα θα υπάρξει επίσης εάν φύγει η Σάρα. Η συνέχιση του παιχνιδιού με δύο ομάδες θα διασφαλιστεί σίγουρα εάν χάσουν οι Μαχητές και αποχωρήσει άνδρας.

Ο πονηρός στίβος και τα μεγάλα λόγια

Το παιχνίδι της ασυλίας ήταν όντως ενδιαφέρον από κάθε άποψη: Είχε περάσματα από κυλίνδρους, τούνελ και εξέδρες, τρεξίματα και βουτιές σε νερό. Ευνοούσε δηλαδή φανερά στην αρχή τους αθλητικούς Μαχητικούς. Όμως προς την τελική φάση είχε μία παγίδα, που σχεδόν εξαφάνιζε το όποιο πλεονέκτημα είχε ο παίκτης, που έτρεχε πιο γρήγορα. Σε μία πίστα τεσσάρων μέτρων, ο παίκτης έπρεπε να σύρει με ζιγκ ζαγκ, ανάμεσα σε μικρά εμπόδια, ένα «αμαξάκι», πάνω στο οποίο είχε τοποθετήσει τον έναν πάνω στον άλλο έξι μικρούς κύβους, που έπεφταν με το παραμικρό. Το αμαξάκι ελέγχονταν από δύο σχοινιά, σαν είδος τιμονιού και στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού πότε χτυπούσε στα εμπόδια και πότε πέφταν τα κυβάκια. Αφού το έφτανε στη άκρη, έπαιρνε τους κύβους και τους τοποθετούσε ανά τρεις σε δύο πασσάλους και ρίχνοντας βολές προσπαθούσε να τους ρίξει. Όλοι, μα όλοι κατάφεραν να φτάσουν στη πίστα, αλλά όχι και στις βολές. Το παιχνίδι απαιτούσε δηλαδή δεξιοτεχνία, μαεστρία, ηρεμία και ψυχραιμία στον χειρισμό του αμαξιού και της πίστας, αλλά και ευστοχία στις βολές. Θα μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα.

Μόνο που στο γήπεδο κατέβηκε μία κανονική ομάδα, αυτή των Μαχητών από τη μία και ο Ντάνος με τα… ταγάρια του από την άλλη!

Οι Μπλε έκαναν κάτι που δεν είναι σωστό για το φιλοθεάμον κοινό: άφησαν τον Σπαλιάρα εκτός! Αυτό πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη των τηλεθεατών, που περιμένουν πώς και πώς να γελάσουν με τις γκάφες του Γιάνναρου στους αγώνες. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια πράγματα. Βέβαια με τον τρόπο αυτό, ο Σπαλιάρας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των Μαχητών – καθότι αμέτοχος στον πάγκο και χωρίς να τους σπάει τα νεύρα, κάνοντας τον αθλητή.

Από την άλλη ο Αγγελόπουλος προσπαθούσε να τα κάνει όλα μόνος του, αφού τα χρέπια που τον ακολουθούσαν δεν ήταν ικανά ούτε για να κουβαλάνε καφέδες. Η αναμέτρηση έληξε 10-8 υπέρ των Μπλε και ο Ντάνος πέτυχες τις πέντε νίκες της ομάδας του, χωρίς να ηττηθεί από κανέναν! Δύο φορές γλέντησε τον Μάριο, άλλες τόσες τον Βασάλο, και μία τον Αναγνωστόπουλο. Δύο νίκες είχε η Ευρυδίκη, που όμως κατάφερε με πολύ προσπάθεια να χάσει τρεις φορές από την Σάρα, ενώ οι άλλοι δύο έφεραν μόλις μία νίκη σε οκτώ αγώνες που έδωσαν. Ο Χρανιώτης είχε αυτή τη νίκη, αλλά και τρεις ήττες, ενώ ο Μπο έκανε καρέ της… αποτυχίας! Όλη νύχτα να έπαιζε ο ράπερ νίκη δεν σταύρωνε!

Κι όλα αυτά συνέβησαν κόντρα στα μεγάλα λόγια του Χρανιώτη, ο οποίος διαβεβαίωνε πριν τον αγώνα ότι οι Διάσημοι θα κερδίσουν σίγουρα. Αυτός πρέπει να πιάσει δουλειά ως μέντιουμ, αφού τέτοιο κληρονομικό χάρισμα δεν πρέπει να πάει χαμένο! Ούτε ο Παράβας να ήταν στη «Χαρτορίχτρα».

Ο Ντάνος επίσης έλεγε τα γνωστά: «πρώτα ο θεός θα πιούμε εμείς την coca cola» – ήταν στο χθεσινό έπαθλο! Μάλλον ο θεός προτιμάει την pepsi Ντάνο, δεν εξηγείται αλλιώς! Ο Σκιαθίτης είχε λυσσάξει να κερδίσει, χτυπιόταν, έδινε σε όλους συμβουλές, γυάλιζε πάλι το μάτι του σαν φεγγάρι σε λίμνη τα μεσάνυχτα, αλλά έμεινε να αναρωτιέται τι αμαρτίες πληρώνει και τον αγνοεί ο Κύριος τώρα τελευταία.

Αλλά και ο Σπαλιάρας μέσα στην μπαρούφα ήταν πριν τον αγώνα – στη διάρκεια δεν του δόθηκε η ευκαιρία: «Δεν χάσαμε ποτέ από ταχύτητα» διαπίστωνε με στόμφο! Ποιος; Ο Σπαλιάρας, που πάει πιο αργά κι από αυτοκίνητο, που το σπρώχνουν γιατί ξέμεινε από βενζίνη! Μετά έβγαλε γλώσσα βέβαια, αλλά φυλάχτηκε κιόλας μην τον ακούσουν οι άλλοι και αναγκαζόταν να μαζεύει τα αμάζευτα. Παρομοίασε τους Διάσημους, που γίνονται όλο και λιγότερους με τους δεινόσαυρους, ένα είδος προς εξαφάνιση!

Τις πιο σωστές κουβέντες τις είπαν χθες ο Μάριος και ο Αναγνωστόπουλος. Ο μεν Κύπριος, που γενικά λέει πολλά κουφά, αλλά πετυχαίνει και κάποια μέσα στην… «παρλαπιπίαση», έλεγε ότι «αν βρούμε το στόχο κερδίσαμε»! Ο δε Μισθοφόρος επισήμανε ορθά ότι οι Μαχητές έχουν ψυχολογία, μετά την προχθεσινή νίκη.

Αμφίρροπη μάχη

Ο αγώνας ήταν πιο αμφίρροπος κι από τον πόλεμο των Ρόουζ. Το ξεκίνημα βέβαια ήταν εντυπωσιακό για τους Μαχητές, που στα οκτώ πρώτα παιχνίδια προηγήθηκαν 6-2 των Διάσημων, από τους οποίους είχε κερδίσει μόνο ο Αγγελόπουλος τις δύο αναμετρήσεις του με Μάριο και Βασάλο. Ο Χρανιώτης είχε τρεμάμενα χέρια σαν επώνυμος αλκοολικός όταν πήγαινε στο αμαξάκι, ο δε Μπο έπεφτε στη διαδρομή σαν καρπούζι, που είναι και η εποχή του και δεν διεκδίκησε καν κάποιο παιχνίδι. Γενικά ήταν του τύπου «παραβρίσκεται και χαιρετίζει».

Η Ευρυδίκη ήταν φανερό ότι έπαιζε μόνο με κούκλες όταν ήταν μικρή και δεν είχε ιδέα από αμαξάκια. Στις δε βολές ήταν ανεκδιήγητη.

Σε εκείνο το σημείο όμως άρχισε η κόκκινη αντεπίθεση. Ο Χρανιώτης νίκησε τον Βασάλο, που είχε το μυαλό του στη χθεσινή επικοινωνία με τη γλυκιά Μαριρόουζ και δεν μπορούσε να κουμαντάρει το αυτοκινητάκι. Η Ευρυδίκη ξύπνησε και επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, νίκησε επιτέλους την Σάρα. Μετά ο Αγγελόπουλος ήταν πιο εύστοχος στις βολές και μείωσε σε 6-5. Ο Μπο έκανε την αγγαρεία και ξανάδωσε διαφορά δύο πόντων στους αντίπαλους. Ο Αγγελόπουλος ξανακέρδισε τον Βασάλο, που δεν άντεξε και… τραυματίστηκε στη… γάμπα – μάλλον συγκρούστηκε το πόδι του με τον εγωισμό του και προτίμησε να μείνει εκτός.

Ο Αναγνωστόπουλος όμως πέρασε ένα καλαφάτισμα τον Χρανιώτη, του οποίου τα μαλλιά πρέπει να άσπρισαν από την απελπισία σε εκείνο το σημείο. Η Ευρυδίκη μείωσε και πάλι στον ένα πόντο, αφού η Σάρα χόρευε ταγκό με την αστοχία.

Ο Μάριος διακόρευσε αγωνιστικά για μία ακόμη φορά τον δύσμοιρο Μπο. Με το σκορ στο 9-7 ο Κύπριος θέλησε να το τελειώσει και πήγε με απρονοησία στη μάχη με τον Ντάνο. Με τη βοήθεια της coca cola για τη χώνεψη κατάπιε τον πληγωμένο εγωισμό του και την προσωπική πικρία, που του προκάλεσε η νέα ήττα από τον Σκιαθίτη, ο οποίος χθες δεν παιζόταν.

Αμέσως μετά όμως η Ευρυδίκη βάραγε τις βολές όπως οι αστυνομικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις θεωρήσουν κάποιον ύποπτο – όπου να ‘ναι κι όποιον πάρει ο χάρος. Στην Αμερική όντως παίρνει πολλούς ο χάρος με αυτό τον τρόπο, αλλά η Ευρυδίκη στόχο δεν βρήκε στο παιχνίδι και το θρίλερ βάφτηκε μπλε. Το… χώμα ήταν που βάφτηκε κόκκινο, αλλά αυτό είναι από άλλη ταινία, άσχετη με τα… Survivor!

Πάντως ο αγώνας έδειξε ότι οι Μαχητές είναι πιο ισορροπημένη ομάδα από τους Διάσημους. Οι Μπλε είχαν τρεις παίκτες που πέτυχαν από τρεις νίκες. Τον Αναγνωστόπουλο, τον Μάριο και τη Σάρα. Είχαν δε την πολυτέλεια να δουν τον Βασάλο σε κακή μέρα (μία νίκη, τρεις ήττες). Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά ήταν η καθήλωση του Σπαλιάρα στον πάγκο – αγωνιστικά ο άνθρωπος είναι πιο μαύρη τρύπα κι από το ελληνικό χρέος.

Το παραδέχεται κι ο ίδιος. Αν ο κόσμος ψηφίσει αγωνιστικά, προβάδισμα έχουν Ντάνος και Μάριος, είπε. «Αν όμως ψηφίσουν τον πιο διασκεδαστικό τότε είμαστε ο Χρανιώτης και γω» πρόσθεσε! Θα ήταν κορυφαία επίδειξη αυτοσαρκασμού, αν δεν υπέκρυπτε μία υπαρκτή φιλοδοξία, ανακατεμένη με αθώα άγνοια.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα