Media WEB tv Ψυχαγωγία

Survivor: H γλυκιά αποχώρηση της Σάρας και το «άδειασμα» από τους Μαχητές (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η, αναμενόμενη αργά ή γρήγορα, αποχώρηση της Σάρας Εσκενάζυ από το Survivor, ήταν ακριβώς όπως και όλη η παρουσία της στο παιχνίδι αυτούς τους τέσσερις μήνες: μία γλυκιά παράσταση, με μόνιμο χαμόγελο και ωραίες εκδηλώσεις απέναντι στους συμπαίκτες της.

Διαβάστε ακόμη

Σάρα Εσκενάζυ: Οι διακοπές της στην Ηλεία (PHOTOS)

Με το που ο Τανιμανίδης ανακοίνωσε το όνομά της, το χαμόγελο πήγε να σβήσει προς στιγμήν, αλλά η Σάρα άντεξε την ψυχολογική πίεση από την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη και αντέδρασε γρήγορα και θετικά. Τα μάτια της φάνηκε να υγραίνονται, αλλά συγκράτησε τα δάκρυα. Αμέσως επιστράτευσε, ως συνήθως, σειρά δυνατών, αν και όχι πρωτότυπων, κοσμητικών επιθέτων για να περιγράψει πώς νιώθει για την τετράμηνη  διαδρομή της στο παιχνίδι («τρομερές εμπειρίες», «όμορφες στιγμές», «σπουδαίοι άνθρωποι»), αγκάλιασε σφιχτά έναν έναν τους παίκτες και αποχώρησε στέλνοντας φιλιά σε όλους. Δεν την λένε άλλωστε τυχαία… ΠΤΥΦ («Περνάμε Τρομερά Υπέροχα Φανταστικά»). Ήταν η πιο γλυκιά και συγκινητική αποχώρηση μέχρι τώρα.

Η Σάρα θα πρέπει να είναι από τους παίκτες και παίκτριες στο Survivor, με τις λιγότερες αρνητικές προτιμήσεις του κοινού. Σε αντίθεση με άλλους δεν δημιούργησε επικριτές και κύμα εχθρικών αντιδράσεων. Δεν κατάφερε όμως και να φτιάξει μεγάλο fan club, ικανό να τη φτάσει στην τελική τετράδα. Δεν τη μίσησε κανείς, αλλά δεν την αγάπησαν πολλοί και αρκετά, ώστε να πάει παραπέρα! Και η ίδια βέβαια δεν φαινόταν να πολυσκάει γα κάτι περισσότερο κι έτσι έφυγε μάλλον ικανοποιημένη με όσα κέρδισε ως τώρα!

Ήταν δεδομένο λοιπόν, με βάση τη λίστα που έχει διαμορφωθεί από την μεγάλη ψηφοφορία του κοινού, ότι εάν έβγαινε υποψήφια για αποχώρηση και ανεξάρτητα ποιοι άλλοι θα βρίσκονταν στον τάκο μαζί της, θα ήταν εκείνη που θα αποχωρούσε. Η Σάρα ήταν τελευταία στην κατάταξη, κάτω από την Ευρυδίκη, που βρισκόταν ακριβώς από πάνω της ή τον Σπαλιάρα, που είναι αμέσως μετά!

Το υποψιάζονταν και η ίδια μάλιστα ότι είναι αρκετά χαμηλά στη λίστα και γι’ αυτό το πρωί της ημέρας, που αποχώρησε, εξέφραζε την εκτίμηση ότι θα φύγει σύντομα (βουλωμένο γράμμα διαβάζει!).

Ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς και η Σάρα να είχε μείνει στο παιχνίδι για λίγες ημέρες ακόμα, από τη στιγμή που οι δύο ατομικές ασυλίες πήγαν σε συμπαίκτες της από την ομάδα των Μαχητών. Ουσιαστικά φεύγει «προδομένη», τρόπον τινά, από την ίδια την παρέα της – ίσως «τιμωρημένη» για τις καλές σχέσεις της με Ευρυδίκη και Αγγελόπουλο και τις βόλτες που έκανε μαζί τους! Το έφαγε το κορίτσι ο Ντάνος όταν την πήρε μαζί του στο ενυδρείο… Χθες θα μπορούσε άνετα να είναι στη θέση της η Ευρυδίκη – η οποία έμεινε παραδόξως πώς τελευταία γυναίκα στο παιχνίδι. Ας είναι καλά η Κολιδά, που αποχώρησε όπως αποχώρησε!

Εάν λοιπόν η περίφημη τριάδα των Μαχητών, ήτοι οι Μάριος, Βασάλος και Αναγνωστόπουλος ήθελαν να την κρατήσουν οπωσδήποτε εντός του παιχνιδιού μπορούσαν να κάνουν μία απλή συνεννόηση και να αποτρέψουν την υποψηφιότητά της – και άρα την αποχώρησή της. Διότι είχαν απολύτως τη δυνατότητα να καθορίσουν μία συγκεκριμένη τριάδα υποψηφίων, δηλαδή την Ευρυδίκη, τον Αγγελόπουλο και τον Σπαλιάρα. Από την τριάδα αυτή θα αποχωρούσε η πρώτη, έστω κι αν οι Μαχητές δεν ήξεραν τη σειρά κατάταξης Ευρυδίκης και Σπαλιάρα – για τον Ντάνο προφανώς υποψιάζονται ότι είναι ψηλά στη λίστα.

Δύο τινά συνέβησαν: ή δεν ήθελαν όλοι της παρέας αυτής να προταθεί και να κινδυνεύσει ο Σπαλιάρας με αποχώρηση (φοβούμενοι μήπως η Ευρυδίκη είναι από πάνω του) ή απλώς τα μπέρδεψαν, κάνοντας άλλα αντί άλλων! Διότι είναι λίγο δύσκολο να αδιαφόρησαν εάν θα φύγει η Σάρα – ειδικά όταν απέναντι είναι η Ευρυδίκη!

Η ψηφοφορία με το απρόβλεπτο αποτέλεσμα

Με δεδομένο ότι τις δύο ατομικές ασυλίες, που είχαν προηγηθεί, τις είχαν κερδίσει στο αγώνισμα ο Βασάλος (πρώτος) και ο Μάριος (δεύτερος), όλα καθορίζονταν πλέον από τις διαθέσεις των Μαχητών, οι οποίοι άλλωστε υποτίθεται ότι παραμένουν ομάδα και άρα, τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, μπορούν να κάνουν μία βασική συνεννόηση.

Σε γενικές γραμμές είχαν την πρόθεση να βγάλουν προτεινόμενους τον Αγγελόπουλο και την Ευρυδίκη, που ήταν της άλλης ομάδας. Λογικό. Το όλο θέμα ήταν ποιος θα ήταν ο τρίτος. Τελικά βγήκαν συνολικά τέσσερις αφού η μυστική ψηφοφορία έβγαλε ισοψηφία και ως εκ τούτου δύο υποψήφιους και όχι έναν.

Η μυστική ψηφοφορία, κατ’ αρχάς, πήγε ως εξής: Ο Ντάνος, που δεν ήθελε να ψηφίσει ούτε Ευρυδίκη, ούτε Σπαλιάρα, επέλεξε τη Σάρα (και όχι τον Αναγνωστόπουλο).

Ο Σπαλιάρας ψήφισε Ευρυδίκη – λογικό, αφού δεν ήθελε να ψηφίσει κάποιον Μαχητή, ή τον Αγγελόπουλο.

Η Σάρα και ο Αναγνωστόπουλος, που πάντα συνεννοούνταν, ψήφισαν επίσης την Ευρυδίκη – αναμενόμενο ως ένα βαθμό!

Η Ευρυδίκη από τη πλευρά της ψήφισε τον Σπαλιάρα – λογική επιλογή. Τον Σπαλιάρα ψήφισαν όμως και ο Βασάλος με τον Μάριο! Έτσι ισοψήφησαν και βγήκαν υποψήφιοι και ο Σπαλιάρας και η Ευρυδίκη! Κάτι που οδήγησε μετά στην πρόταση για τη Σάρα!

Θα μπορούσε είτε ο Μισθοφόρος (ή και η Σάρα, παρά τη φιλία με τη Βαλαβάνη) να ψηφίσουν Ευρυδίκη, είτε εις εκ των Μάριου και Βασάλου να ψηφίσει Σπαλιάρα, ώστε να προκύψει υποψηφιότητα Γιάννη – και μετά οι δύο έχοντες ατομική ασυλία να υποδείξουν Αγγελόπουλο και Ευρυδίκη! Έτσι θα γλίτωνε η Σάρα.

Ένα ερώτημα είναι γιατί ειδικά ο Μάριος ψήφισε τον Σπαλιάρα, λίγη ώρα αφότου κέρδισε την ατομική ασυλία χάρη στην υπερπροσπάθεια του Γιάννη, ο οποίος νίκησε στη δοκιμασία και τον Αγγελόπουλο και την Ευρυδίκη, που διεκδικούσαν τη δεύτερη θέση!

Μάλιστα ο Σπαλιάρας λέει κάποια στιγμή, καθήμενος στον πάγκο των Μαχητών «τη δουλειά μου την έκανα», εννοώντας ότι νίκησε τον Ντάνο (αργότερα και τη Βαλαβάνη) και έτσι διευκόλυνε το στόχο των Μπλε να πάρουν και τις δύο ασυλίες!

Στη μυστική ψηφοφορία φάνηκε λοιπόν να υπάρχει unfair από Μάριο περισσότερο και λιγότερο από Βασάλο απέναντι στον φιλότιμο Σπαλιάρα, που αφομοιώθηκε από τους Μαχητές και απέναντι στον Ντάνο τα έδωσε όλα για τη νίκη. Σαν αχαριστία φάνηκε αυτή η ψήφος τους.

Υπάρχει βέβαια και μία πιο λογική και ψυχρή εξήγηση: Μάριος, Βασάλος και Αναγνωστόπουλος θέλουν να πάνε «αγκαζέ» οι τρεις τους στα τελικά (για εκεί θεωρούν μάλλον σίγουρο τον Αγγελόπουλο) και άρα αφήνουν τους άλλους στη μοίρα τους ή τους οδηγούν στην έξοδο με τις κινήσεις τους.

Το μέγα πρόβλημα σε μία τέτοια στάση είναι ότι όσο αφήνουν την Ευρυδίκη μέσα στο παιχνίδι της επιτρέπουν να κερδίσει ασυλία (ήταν πολύ δυνατή χθες) και έτσι να «χωθεί» εκείνη στην τετράδα στη θέση κάποιου εξ αυτών! Αντιθέτως ο Σπαλιάρας δεν είναι τόσο ικανός να κερδίσει ατομική ασυλία – πιθανόν με τον Γιάννη να φοβούνται ότι είναι ψηλότερα στη λίστα γι’ αυτό και τον στέλνουν στον τάκο της αποχώρησης συνέχεια! Εκτός κι αν θεωρούσαν πιο επικίνδυνη τη Σάρα να κερδίσει ατομική ασυλία και ικανή έτσι να πετάξει έναν εκ των τριών έξω! Και να φοβούνται λιγότερο την Ευρυδίκη, η οποία έχει το πρόβλημα του τραυματισμού. Αγωνιστικά είναι σαφές ότι από Σάρα, Ευρυδίκη και Σπαλιάρα, πιο επικίνδυνος αντίπαλος για να διεκδικήσει ατομική ασυλία είναι η πρώτη!

Πάντως ο Σπαλιάρας έδειξε να απογοητεύεται από το γεγονός ότι ψηφίστηκε και από κάποιον ή κάποιους Μαχητές για να είναι υποψήφιος, παρότι έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα και μάλιστα κάποιες στιγμές του χθεσινού αγώνα συμβούλευε για την κατάκτηση της νίκης και μεταλαμπάδευε την όποια σοφία είχε αποκτήσει επί του στίβου. Έμεινε με το παράπονο, αλλά συνειδητοποίησε κιόλας ότι είναι μόνος του, χωρίς συμμαχίες στην τελική στροφή προς την τετράδα. Θα πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι δηλαδή!

Ευρυδίκη και Σπαλιάρας είναι έτσι κι αλλιώς οι πιο αδύναμοι κρίκοι πλέον και οι πιθανότεροι για έξοδο. Μόνο με θαύμα, λένε κάποιοι, θα μπορούσαν να μπουν στην τετράδα. Γίνονται όμως θαύματα σήμερα;

«Αγώνισμα» φωτογραφικής μνήμης

Ο χθεσινός αγώνας, μόνο αγώνα, σαν αυτούς που μας έχει συνηθίσει το Survivor, δεν θύμιζε. Περισσότερο ήταν ένα πνευματικό παιχνίδι, μία δοκιμασία, ένα τεστ παρατηρητικότητας, που ευνοούσε όσους έχουν φωτογραφική μνήμη. Ο παίκτης παρατηρούσε στην άκρη μίας πισίνας ένα πίνακα, στον οποίο ήταν τοποθετημένες 20 εικόνες, με διάφορα αντικείμενα, τοπία, ζώα κλπ, τις οποίες προσπαθούσε να συγκρατήσει στη μνήμη του. Στη συνέχεια περνούσε μέσα από το νερό – δεν χρειάζονταν καν κολύμπι, τόσο μικρή ήταν η απόσταση – και πήγαινε στην άλλη πλευρά, όπου έπρεπε σε έναν αντίστοιχο πίνακα να τοποθετήσει με τον ίδιο τρόπο τις ανάλογες εικόνες, που είχε στη διάθεσή του σκόρπιες πάνω σε ένα τραπέζι! Ο παίκτης είχε στη διάθεσή του δύο λεπτά και στο διάστημα αυτό μπορούσε να πηγαινοέρχεται στους δύο πίνακες (τρέχοντας έξω από την πισίνα στο πήγαινε και περπατώντας μέσα σε αυτή στο έλα) για να βλέπει και να τοποθετεί.

Θύμιζε κάπως το «Μάντεψε ποιος» ένα επιτραπέζιο για μικρά παιδιά ή το γνωστό cluedo!

Το χθεσινό παιχνίδι δεν απαιτούσε αγωνιστικά προσόντα – λίγο τρέξιμο ήθελε μόνο. Ήταν επιλεγμένο και για τα δύο φύλλα και πάντως μπορούσε να κερδίσει οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από αγωνιστικές ικανότητες. Μάλιστα, μπορεί να πει κανείς ότι ταίριαζε περισσότερο στις γυναίκες, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένη την ικανότητα της παρατήρησης – να καταγράψουν δηλαδή σε εικόνα πού βρίσκεται το κάθε πράγμα, σε ποια θέση και με ποια σειρά!

Λένε ότι η παρατηρητικότητα βρίσκεται στο μέρος εκείνο του εγκεφάλου, που είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στις γυναίκες. Οι άνδρες είναι προσανατολισμένοι να παρατηρούν μόνο συγκεκριμένα, αυστηρά λίγα, πράγματα: Για παράδειγμα, τις κινήσεις ενός αριστερού μπακ ή του εσωτερικού δεξιού χαφ σε ένα γήπεδο. Πού ανεβάζει στροφές ο Αλόνσο και πού χτυπάει προσπεράσεις ο Χάμιλτον στην F1.Τι μέγεθος και τι σχήμα είχαν διάφορα μέρη του σώματος εκείνης της μελαχρινής που είχε περάσει το 1994 από την παραλία στο Πόρτο Κατσίκι, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι.

Αντιθέτως, η γυναίκα έχει πιο σύνθετη ικανότητα: Για την ακρίβεια τα έχει όλα σε εικόνες και μάλιστα τακτοποιημένες μέχρι σημείου νευρικής κρίσης – των άλλων συνήθως! Πού μπαίνει η ψωμιέρα, το σερβίτσιο, το σαμπουάν για αστραφτερά μαλλιά, τα παπούτσια, ανά χρώμα και χρήση, η κρέμα για το πρωί, η κρέμα για το βράδυ και η κρέμα καραμελέ (για τις λιγούρες). Ακόμα και το κουτί με τα χαρτομάντιλα να κουνηθεί λίγα εκατοστά από τη θέση του θα το «πιάσει» η γυναίκα και μάλλον θα γίνει χαμός.

Τη θεωρία αυτή την επιβεβαίωσε η Ευρυδίκη, που έκανε μεγάλη εμφάνιση κι αν δεν είχε το πρόβλημα με το πόδι της ίσως και να κέρδιζε ασυλία, όχι όμως και η Σάρα. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις! Καλό κορίτσι, αλλά όχι για νοικοκυριό!

Η εξέλιξη του αγώνα

Η χθεσινή δοκιμασία προέβλεπε μία απλή διαδικασία: όλοι θα έπαιζαν με όλους διαδοχικά. Δηλαδή ο καθένας θα έδινε έξι αγώνες, αφού οι παίκτες ήταν επτά. Οι δύο με τις περισσότερες νίκες θα κέρδιζαν και την ατομική ασυλία. Ωραία πράγματα κι απλά.

Ο Βασάλος κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες (έχασε μόνο από τον Αγγελόπουλο) διαψεύδοντας εκκωφαντικά όσους τον θεωρούν αδύναμο στα πνευματικά παιχνίδια, με βάση τις επιδόσεις του μέχρι τώρα στα παζλ (επιδόσεις για γέλια και για κλάματα γενικώς). Ο Βασάλος είχε πλήρη επίγνωση της αδυναμίας του να θυμηθεί πολλές εικόνες και γενικά πολλά πράγματα. Το ομολόγησε και ο ίδιος αμέσως μετά, καταφεύγοντας στη λαϊκή ρήση «δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες» – άλλοι απλώς θέλουν σκοπίμως να ξεχάσουν τι και κυρίως πόσο έφαγαν χθες!

Γνωρίζοντας αυτό το μειονέκτημα εφάρμοσε έναν άλλο κανόνα της λαϊκής σοφίας: «Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια»! Όταν κάποιος μάλιστα το γνωρίζει αυτό, τότε έχει στην πραγματικότητα και μυαλό και πόδια! Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος αποδεικνύεται μεγάλος παίκτης στα ατομικά αγωνίσματα, έκανε το εξής απλό: Πήγαινε στον στημένο πίνακα, συγκρατούσε τέσσερις εικόνες (σπανίως περισσότερες) και έτρεχε γρήγορα, πριν τις ξεχάσει να τις τοποθετήσει στον κενό πίνακα. Μετά έτρεχε πάλι στην άλλη άκρη και ξαναγύριζε στο στόχο. Με αυτό τον τρόπο δεν έχανε χρόνο να παρατηρεί πολλές εικόνες, που μπορεί να τον μπέρδευαν και αξιοποιούσε το δυνατό του σημείο την ταχύτητα! Λίγες εικόνα κάθε φορά και σίγουρες. Περισσότερες διαδρομές, περισσότερες εικόνες!

Κάπως έτσι τους έστειλε όλους αδιάβαστους! Την ίδια τακτική προσπάθησαν να την κάνουν κι άλλοι. Όμως κανείς τόσο αποτελεσματικά όπως εκείνος. Ο Αναγνωστόπουλος τον συναγωνίστηκε μεν, αλλά ήταν άτυχος, αφού οι αντίπαλοί του κατάφεραν να κάνουν ρεκόρ όταν τον έβρισκαν απέναντί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έξι αγώνες ο Βασάλος τοποθέτησε 74 εικονίδια, ενώ ο Μισθοφόρος έβαλε… 77! Κι όμως ο Κωνσταντίνος πήρε πέντε ματς, ενώ ο Αναγνωστόπουλος μόνο τρία, καθώς ο Βασάλος, η Ευρυδίκη και ο Μάριος που τον κέρδισαν, σημείωσαν πολύ μεγάλες επιδόσεις, την ώρα που και κείνος πήγε ψηλά!

Ο δεύτερος Μάριος που κέρδισε 4 ματς στα έξι (έχασε μόνο από Βασάλο και Ντάνο), είχε συνολικά 67 τοποθετήσεις, όσες και ο Αγγελόπουλος, που είχε τρεις νίκες και τρεις ήττες. Μάλιστα η Ευρυδίκη που είχε και κείνη 3-3 σκορ, κατάφερε να κάνει συνολικά 68 σωστές τοποθετήσεις! Ο Σπαλιάρας είχε μόνο τις νίκες επί Ντάνου και Ευρυδίκης. Αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σε αυτή τη δοκιμασία, δεν υπάρχει σωτηρία για τον Γιάννη. Η Σάρα ήταν τραγική και μάλιστα στον αγώνα με τον Αναγνωστόπουλο δεν πέτυχε ούτε ένα εικονίδιο – τα είχε όλα αχταρμά στο κεφάλι της.

 Η Ευρυδίκη «σκότωσε» τον Ντάνο

Ο Αγγελόπουλος την έπαθε καθαρά από την Ευρυδίκη, αφού έκανε μοιραία ήττα στον μεταξύ τους αγώνα. Μέτρησε βέβαια και η ήττα από Σπαλιάρα, αλλά εκείνη από την Ευρυδίκη «πόνεσε», αφού μπορούσε να αποφευχθεί. Δύο μέρες έτρωγε κι έπινε η Βαλαβάνη από τον κόπο του Ντάνου και όταν ήρθε η ώρα τού το ξεπλήρωσε με το χειρότερο τρόπο – όχι επίτηδες, αλλά το αποτέλεσμα αυτό ήταν.

Ο Αγγελόπουλος είχε ένστικτο ότι η συμμετοχή της Ευρυδίκης δεν θα του έβγαινε σε καλό. Γι’ αυτό και τρωγόταν συνέχεια. Η Βαλαβάνη είχε ακόμα μπαταρισμένο το γόνατό της και πήγαινε κουτσαίνοντας από την μια άκρη στην άλλη. Της είπε λοιπόν ξανά και ξανά να μην παίξει για να προφυλάξει το πόδι της. Εκείνη όμως δεν τον άκουσε και επέλεξε να μπει στον αγώνα! Η αλήθεια είναι ότι έδειξε σθένος και δύναμη η Ευρυδίκη. Ανεξάρτητα από τη γενική εικόνα που έχει δώσει, σε αυτή τη φάση, επέλεξε να μην λουφάξει. Πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο της παραίτησης. Απέδειξε μάλιστα με την επίδοσή της ότι όντως μπορούσε να νικήσει.

Πάντως όταν κέρδισε τον Ντάνο, εκείνος την κοίταξε με ένα φαρμακερό βλέμμα, έτοιμος να της πει διάφορα. Συγκρατήθηκε. Άλλωστε είναι συνηθισμένος. Νωρίτερα της είχε κάνει παράπονα και παρατηρήσεις ότι δεν ξυπνά το πρωί να μαγειρέψει, παρά μόνον πάει και κάνει ηλιοθεραπεία! «Έπλυνα τα πιάτα» του είπε ένοχα εκείνη. «Ευτυχώς γιατί θα πιάναμε ποντίκια» απάντησε με πικρό χιούμορ ο άλλος. Το καλό είναι ότι το… «μαρτύριο» τελειώνει σύντομα!

Αλλάζουν οι αγώνες ασυλίας

Ο Τανιμανίδης ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή αλλάζει ο τρόπος που οι παίκτες θα παίρνουν τις δύο ατομικές ασυλίες.

Δεν θα είναι ένας αγώνας και οι δύο πρώτοι θα την κερδίζουν, όπως έγινε χθες. Αλλά η διαδικασία θα είναι διήμερη. Και ουσιαστικά η επόμενη εβδομάδα θα έχει κάθε μέρα αγώνα ασυλίας, ενώ θα γίνουν και οι δύο αποχωρήσεις, που απομένουν, ώστε να διαμορφωθεί η τελική τετράδα.

Την Κυριακή λοιπόν, ο νικητής θα κερδίσει (εκτός από άλλα έπαθλα) και ατομική ασυλία και δεν παίξει τη Δευτέρα, όταν και πάλι μέσα από τον αγώνα θα βγει ο δεύτερος που θα έχει ατομική ασυλία (ο νικητής εκείνης της ημέρας δηλαδή). Το βράδυ της Δευτέρας θα γίνει η πρώτη από τις δύο αποχωρήσεις, με μυστική ψηφοφορία και υποδείξεις υποψηφίων από τους δύο έχοντες την ατομική ασυλία. Το σκηνικό θα επαναληφθεί Τρίτη και Τετάρτη.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι η λίστα από τη μεγάλη ψηφοφορία έχει ως εξής: Αγγελόπουλος, Μάριος, Βασάλος, Αναγνωστόπουλος, Σπαλιάρας, Ευρυδίκη.

Ευρυδίκη και Σπαλιάρας έχουν ελπίδες για τετράδα μόνο εάν κερδίσουν την ατομική ασυλία. Διαφορετικά φιλάνε σταυρωτά τους κοκοφοίνικες και αποχαιρετούν. Με δεδομένο επίσης ότι οι υποψήφιοι και τις δύο ημέρες του συμβουλίου θα είναι τρεις, έχουν σίγουρη θέση στον τελικό ο Αγγελόπουλος και ο Κύπριος. Ο Βασάλος κινδυνεύει να βρεθεί εκτός μόνο εάν είναι συνυποψήφιος με Ντάνο και Μάριο ταυτόχρονα, πράγμα εξαιρετικά απίθανο! Ο Αναγνωστόπουλος μόνο εάν είναι συνυποψήφιος με δύο εκ των τριών πρώτων. Αυτό το τελευταίο μπορεί να γίνει στην περίπτωση που Σπαλιάρας ή Ευρυδίκη πάρουν ατομική ασυλία.

Όλα αυτά βέβαια να έχουμε να λέμε, γιατί στο μεταξύ τα αγωνίσματα της επόμενης εβδομάδας έχουν ολοκληρωθεί στη Δομινικανή Δημοκρατία και οι αποχωρήσεις έγιναν. Επισήμως θα γίνουν γνωστά όλα την άλλη εβδομάδα με την μετάδοση των επεισοδίων.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα