Media Ψυχαγωγία

Survivor: Οι κραιπάλες των Διάσημων έφεραν την ήττα από τους Μαχητές

Ακούστε το άρθρο
Με τον Αγγελόπουλο να είναι σε τόσο κακή μέρα, που μπορούσε να χάσει κι από τον… Σάκη Τανιμανίδη, ή και τη γνωστή φουρνάρισσα, που πήγαιναν παλαιότερα οι παίκτες για τράκα φρατζόλες, οι Διάσημοι δεν είχαν καμία τύχη στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor. Έτσι οι Μαχητές έσπασαν το σερί των τριών ηττών τους, νίκησαν τους αντιπάλους τους μάλλον εύκολα στο τέλος και είχαν ως μέγα κέρδος, όχι το έπαθλο της επικοινωνίας, αλλά την ψυχολογική τους ανάταση ενόψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα, που θα κρίνει από ποια ομάδα και ποιος παίκτης θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Η αποψινή αποχώρηση – αναμένεται τιτανομαχία – είναι η πρώτη που θα γίνει με το νέο σύστημα, με χρήση δηλαδή της λίστας που έβγαλε η προχθεσινή 24ωρη ψηφοφορία σχετικά με τις προτιμήσεις του κοινού στους παίκτες. Όλα θα γίνουν κανονικά (ομαδικός αγώνας και δοκιμασία για την ατομική ασυλία), όπως ήταν και μέχρι τώρα.

Αλλάζει μόνο το τελικό στάδιο: Η αποχώρηση θα ανακοινωθεί κατευθείαν, μόλις προκύψουν οι δύο υποψήφιοι (από τη μυστική ψηφοφορία της χαμένης ομάδας και την πρόταση του παίκτη που θα έχει κερδίσει την ατομική ασυλία). Μαντήλι θα κουνήσει εκείνος, που είναι χαμηλότερα στη λίστα της δημοτικότητας των παικτών, σε σχέση με τον συνυποψήφιό του.

Αν πήγαιναν στον αποψινό αγώνα με μία τέταρτη σερί ήττα οι Μαχητές, μπορεί να ήταν πεισμωμένοι ακόμη περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα στο μυαλό τους θα στριφογύριζε η βασανιστική σκέψη ότι οι αντίπαλοί τους είναι αν όχι άτρωτοι, πάντως καλύτεροι και έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν τα παιχνίδια. Τώρα όμως έχουν τουλάχιστον την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, αφού παίκτες που έχουν σκαμπανεβάσματα, όπως ο Βασάλος και η Σάρα, επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις.

Οι Διάσημοι φαίνεται να πλήρωσαν αυτή τη φορά, όχι την υπεροψία τους, αλλά τις κραιπάλες που έχουν ρίξει στην Καραϊβική τον τελευταίο καιρό. Βόλτες, ντόλτσε βίτα, κλάμπινγκ, μπαρότσαρκες, θαλάσσιο σκι, διασκέδαση και φαγητά σαν να μην υπάρχει αύριο, τους έχουν κάνει κακό. Με το να περιδρομιάζουν, ίσως νομίζουν ότι δυναμώνουν, όμως κυρίως παχαίνουν και «βαραίνουν». Η κατανάλωση υπερβολικού φαγητού, όπως φαίνεται από τα τραπέζια που στρώνονται με κάθε ευκαιρία τον τελευταίο καιρό, μετά από μία μακρά περίοδο… «λιτού βίου», που έλεγε και ο Βαρουφάκης, οδηγεί τον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος σαν τις καμήλες, για την περίπτωση που επανέλθει η ασκητική ζωή. Γι’ αυτό και όλοι αρχίζουν να γίνονται ξανά σαν… θρεφτάρια. Ένα παράδειγμα, με στοιχεία: ο Κοκκινάκης έλεγε σε προχθεσινή του συνέντευξη ότι επέστρεψε εννέα κιλά πιο αδυνατισμένος, ενώ στη διάρκεια της παραμονής του στον Άγιο Δομίνικο, η απώλεια βάρους του έφτασε τα 16 κιλά! Άρα τον τελευταίο καιρό πήρε επτά ολόκληρα κιλά, προφανώς όλα μέσα στο παιχνίδι, αφού οι δύο τρεις μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή του έως ότου δώσει τη συνέντευξη στην Αθήνα, δεν είναι αρκετές να του προσθέσουν τόσα κιλά – κι ολόκληρο τον Καραβίτη στο Παγκράτι, να φάει!

Αντιθέτως οι Μαχητές φάνηκαν πιο… «πεινασμένοι» για τη νίκη χθες και τους βοήθησε το ότι ο στίβος ταίριαζε σε πιο γρήγορους και ευέλικτους παίκτες και όχι στα κουρασμένα και καλοζωισμένα κορμιά των Διάσημων. Αυτή τη φορά δεν την πάτησαν σαν χαϊβάνια με το στόχο, όπως τα προηγούμενα παιχνίδια: Προσαρμόστηκαν σχετικά πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη διάρκεια από τους Διάσημους, των οποίων η ρέντα, ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το φαινόμενο στην καθομιλουμένη, έχει και όρια! Το τελικό στάδιο ήταν η ρίψη νουτσάκου σε δύο οριζόντια σίδερα, με στόχο να κρεμαστούν από αυτά. Ήταν θέμα τεχνικής, ψυχραιμίας, αλλά και τύχης. Χθες η τύχη δεν ήταν με το μέρος των Κόκκινων. Και επίσης κανένας τους δεν γεννήθηκε καρατέκα.

Βασάλος αλά Ρονάλντο, Αγγελόπουλος μοιραίος

Πρέπει να είναι από τα ελαχιστότατα, αν όχι το μοναδικό παιχνίδι από την αρχή του Survivor, που ο Αγγελόπουλος έχει τέτοιο αρνητικό ρεκόρ: Μία νίκη μόλις (κι αυτή κατά του Σπαλιάρα, που κανονικά δεν πιάνεται) και τρεις ήττες (τον νίκησαν και ο Μάριος και ο Βασάλος και ο… Σπαλιάρας)! Ο Ντάνος ήταν μεν γρήγορος, αλλά μπερδευόταν αρκετά σε ένα πέρασμα με πολλά σχοινιά και έβγαινε με τα χίλια ζόρια – δεν ήταν ο μόνος φυσικά. Από κείνο το πέρασμα με τα σχοινιά, γρήγορα θα έβγαινε μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος: κόβοντάς τα όπως τον Γόρδιο Δεσμό. Όλοι οι άλλοι, των παικτών του Survivor περιλαμβανομένων, είχαν μεγάλη δυσκολία.

Προφανώς από τη βιασύνη του και την έλλειψη ψυχραιμίας ο Ντάνος τα έκανε εκεί, για τα μέτρα του, μαλλιοκούβαρα. Άργησε επίσης να βρει τρόπο να ευστοχεί στις βολές και όποιος τον νικούσε θύμιζε την ατάκα που έλεγε, στο γνωστό ανέκδοτο, ο αφελής χωριάτης που μπέρδεψε το γραφείο κηδειών, όπου γινόταν αγρυπνία, με οίκο ανοχής. Και οι καλοί παίκτες είναι λογικό να έχουν κακές μέρες – απλώς οι Διάσημοι δεν έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν τον Αγγελόπουλο να χάνει τόσα παιχνίδια.

Ο Χρανιώτης δεν κατάφερε να βοηθήσει αυτή τη φορά, αφού δεν είχε τρόπο, όπως σε άλλα παιχνίδια, για το στόχο, ενώ ο Μπο που είχε βρει όντως μία αποτελεσματική μέθοδο, δεν κατάφερε να βρει και τις ευκαιρίες να το δείξει: στα δύο παιχνίδια που έχασε, έκανε τόσο αργά στη διαδρομή, πουν ήταν σαν ταξίδευε με το ΚΤΕΛ του ’60 τη διαδρομή Μεσολόγγι – Κουδούνι!

Από την άλλη διέπρεψε ο Βασάλος κι έτσι τη γλίτωσαν τα νερά, οι πάγκοι και οι θάμνοι της ευρύτερης περιοχής που έχουν δεινοπαθήσει από τις κλωτσιές του όταν χάνει στους αγώνες. Κέρδισε και τους τέσσερις αγώνες που έδωσε, θυμίζοντας Ρονάλντο στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ – το τζελ στο μαλλί του λείπει!

Ο Μάριος, έχασε μεν από τον Μπο, αλλά κέρδισε τους άλλους τρεις αγώνες, ενώ κρίσιμη ήταν και η συμβολή της Σάρας, η οποία ισορρόπησε την αρχική επίθεση της Ευρυδίκης και πέτυχε δύο καθοριστικές νίκες. Πιθανόν να θύμωσε κι από το μπατσάκι που της έδωσε η Βαλαβάνη στα… οπίσθια, όταν την κέρδισε για πρώτη φορά. Σου λέει, «άμα συνεχίσω να χάνω, στο τέλος θα γίνω η μετρέσα τους».

Ο Σπαλιάρας, που ήταν μία κινούμενη (ενίοτε και ακίνητη) τραγωδία στο δύσκολο στίβο, κατάφερε να νικήσει τον Αγγελόπουλο, εκμεταλλευόμενος ότι ο τελευταίος πέταγε τα νουτσάκου σαν να ήθελε να σκοτώσει κανέναν, όπως ο Μπρους Λι στις ταινίες. Τελικά σκότωσε τα νεύρα τα δικά του, των συμπαικτών και των τηλεθεατών, που πιστεύουν σε αυτόν – και είναι πολλοί!

Η επική αντεπίθεση των Μπλε

Οι Διάσημοι προηγήθηκαν 3-0 και 4-1 με μία νίκη θρίλερ του Χρανιώτη επί του Σπαλιάρα. Κουρασμένος περισσότερο κι από τον Καραμανλή το 2009 ο ηθοποιός κατάφερε να φτάσει στο στόχο μετά από τον Σπαλιάρα! Αυτό είναι για Γκίνες – τη μπύρα, όχι το βιβλίο! Άρχισαν να ρίχνουν και οι δύο τα νουτσάκου, με εκνευριστική ανικανότητα. Επειδή και οι δύο έχουν ή θέλουν να έχουν σχέση με τον κινηματογράφο, αν τους χρησιμοποιούσαν σε ταινίες του Τσάκι Τσαν τα γυρίσματα δεν θα τελείωναν ποτέ! Ακόμα στη Σαγκάη θα ήταν. Ο Σπαλιάρας δεν άντεξε που έχασε παρότι έφτασε πρώτος και το κράτησε μέσα του.

Λίγο αργότερα ξέσπασε, αφού άλλαξαν οι ρόλοι. Όταν νίκησε τον Αγγελόπουλο, παρότι ήταν ο αντίπαλός του που έφτασε πρώτος (φυσικά) στις βολές, φώναζε ξανά και ξανά «υπάρχει δικαιοσύνη»!

Ο Μπο έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Μάριο, λόγω αστοχίας του Κύπριου και η Ευρυδίκη νίκησε για δεύτερη φορά τη Σάρα. Το σκορ έγινε 5-2 και εκεί άρχισε η κατάρρευση των Διάσημων, που δεν είχαν δυνάμεις να αντέξουν στην απαιτητική πίστα – πιο απαιτητική κι από τη Fantasia live, που τραγουδά ο Ρέμος και γίνεται χαμός.

Με ένα σερί 4-0 πέρασαν αρχικά μπροστά με 6-5. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι οι Κόκκινοι ήταν σε αποδρομή. Ο Μπο και ο Χρανιώτης πιάσανε τους ίσκιους στα γύρω δένδρα, αφού το θερμόμετρο έδειχνε υψηλές θερμοκρασίες και εκείνοι είχαν ξεχάσει να πάρουν καπέλα και χάπια για την πίεση ή έστω σκόρδα, που κάνουν την ίδια δουλειά. Έμοιαζαν σαν κάτι αποκαμωμένους περιπατητές, πιο ταλαιπωρημένοι κι από τους πρώτους ιεραποστόλους που πήγαν στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική για να διαδώσουν υποτίθεται την χριστιανική αγάπη και βοήθησαν στο ξεπάστρεμα λαών και πολιτισμών για χάρη της… «πολιτισμένης» Ευρώπης και των τότε βασιλικών οίκων της.

Υπάρχουν μερικές στιγμές που πραγματικά φαίνεται ότι δεν είναι η μέρα μιας ομάδας. Με το σκορ στο 6-5 υπέρ των Μπλε, έπαιζε Αγγελόπουλος εναντίον Σπαλιάρα. Οι Κόκκινοι ήλπιζαν να σταματήσουν την αντίπαλη επέλαση και να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Σπαλιάρας δυσκολευόταν στη διαδρομή, σκουντουφλούσε σε κάθε μικρό και μεγάλο εμπόδιο και έφτασε τελικά στον στόχο, μέσω Λαμίας, που λέμε. Ο Ντάνος είχε βγάλει όμως τα νουτσάκου βόλτα, χωρίς να μπορεί να τα κάνει καλά – ούτε αδέσποτα σκυλιά δεν είναι τόσο ανεξέλεγκτα. Με το που νίκησε ο Σπαλιάρας, αφού ήταν εύστοχος, φάνηκε ότι οι Διάσημοι δεν είχαν καμία τύχη χθες.

Μετά ο Βασάλος δεν σεβάστηκε τα χρόνια του Χρανιώτη – θα μπορούσε να είναι μπάρμπας του – και ο οποίος είχε μπερδευτεί σε κάτι σχοινιά και φαινόταν ότι έκανε τραμπάλα, αντί να τρέχει προς το στόχο: ο ηθοποιός δεν κατάφερε καν να ρίξει βολή.

Στη συνέχεια οι Μαχητές έριξαν πάνω στον Αγγελόπουλο τον Σπαλιάρα για να έχουν οι πιο δυνατοί τους παίκτες σίγουρες νίκες με τους κατά τεκμήριο αδύναμους Μπο και Χρανιώτη. Ο Σπαλιάρας έμεινε από βενζίνη αυτή τη φορά, μπορεί και να ξέχασε το δρόμο – δεν είναι και κάνα τζόβενο! Ο Ντάνος πέτυχε επιτέλους τη νίκη της τιμής, όμως οι Μαχητές απάντησαν με νίκες της Σάρας και του Μάριου επί του Μπο και έκαναν το 10-6.

Οι προκλητικοί πανηγυρισμοί

Η ένταση του αγώνα, η θέληση των Μαχητών να πάρουν το αίμα τους πίσω μετά από τρεις ήττες και η διάθεση να κάνουν επίδειξη δύναμης μάλλον, τους οδήγησαν τους στο να τα δώσουν όλα και στους πανηγυρισμούς. Σε κανονικές συνθήκες Survivor και με… γνήσιο, μπρουτάλ Αγγελόπουλο και όχι νωθρό και ψιλο-αδιάφορο όπως χθες, τέτοιες μαγκιές δεν θα περνούσαν: θα οδηγούσαν σίγουρα σε σύρραξη μεταξύ των δύο ομάδων. Τελικά ο Ντάνος έδειξε… μεγαθυμία και δεν είχαμε ντράβαλα – αυτή τη φορά, για την άλλη μην παίρνουμε όρκο.

Πρώτος έσυρε το χορό ο Σπαλιάρας, που άρχισε να φωνάζει όταν νίκησε τον Αγγελόπουλο. Όλοι οι συμπαίκτες του έτρεξαν κοντά του και έπεσε ο ένας πάνω στον άλλο, κάνοντας ένα… σωρό, που λέγαμε και στο σχολείο – «καινούργιος σωρός» φωνάζαμε και αλίμονο σε όσους ήταν κάτω κάτω!

Μετά ήρθε ο Βασάλος – όλο κάτι περίεργες εμπνεύσεις και αντιδράσεις έχει αυτό το παιδί. Μόλις νίκησε τον Χρανιώτη έβαλε νερό στο στόμα του και το πέταξε ψηλά σαν ελέφαντας! Ουδείς κατάλαβε τι ήθελε να δείξει- εκτός κι αν ήταν καυτό το νερό από τον ήλιο και το έφτυσε έτσι και μεις τον παρεξηγήσαμε!

Στο τέλος ήλθε και η Σάρα, που μόλις νίκησε δεύτερη φορά την Ευρυδίκη έκανε μία πιρουέτα, δείγμα των μαθημάτων της στο μπαλέτο. Χαριτωμένο ήταν και όχι προκλητικό, αλλά με τον Ντάνο δίπλα χρειάζονται προσοχή τέτοια πράγματα –ειδικά όταν νωρίτερα σε έχει φιλέψει με τα περίφημα πιτάκια του και συ το ξεπληρώνεις με χορευτικές φιγούρες!

Η επικοινωνία

Το πιο αδιάφορο και ανούσιο έπαθλο στο Survivor είναι η λεγόμενη «επικοινωνία». Οι παίκτες καμώνονται πως χαίρονται με μηνύματα φίλων και συγγενών, ενώ οι τηλεθεατές δύο σκασίλες έχουν στις 12 τα μεσάνυχτα, ή μία είναι να δουν τον Ταδόπουλο και τον Δεινόπουλο να στέλνουν χαιρετίσματα στους παίκτες – αντί για ίντριγκα και συγκρούσεις, σερβίρουν γλυκανάλατες «χαζοχαρουμενιές», αδιαφορώντας για τις αδηφάγες διαθέσεις του κοινού, που με κάτι τέτοια γίνεται νυσταλέο και απογοητεύεται τα μάλα. Γι’ αυτό και τo πιο ενδιαφέρον σημείο από τα χθεσινά ήταν όταν ο Αναγνωστόπουλος συγκινήθηκε, μάλλον ειλικρινά, βλέποντας την σκυλίτσα του, ένα όμορφο λυκόσκυλο – τέτοια φάτσα δεν την εγκαταλείπεις ποτέ για τόσο καιρό. Πιθανόν να είναι από τις ελάχιστες υπάρξεις που πράγματι λυπάται για την απουσία σου (γενικό συμπέρασμα, όχι κατ’ ανάγκην με εφαρμογή στον Μισθοφόρο, αν και κάτι τέτοιο φάνηκε).

Ενδιαφέρον είχαν και τα μηνύματα που έλαβε ο Σπαλιάρας: Aπό μία παρέα κάγκουρες, που τον χαιρετούσαν, χωρίς να έχει σημασία τι του έλεγαν κι από τον δεσμό του – μία γλυκιά κοπέλα που δεν φάνηκε να έχει κάποιο πρόβλημα πάντως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό!

Ο Βασάλος δέχθηκε επίσης ένα μήνυμα από μία στενή του φίλη, που είχε μία περίεργη προφορά και λέγεται στα σόσιαλ μίντια ότι είναι ή λέει εκείνη ότι είναι, κάτι παραπάνω. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ωστόσο έδειχνε μάλλον αμηχανία, παρά ανείπωτη χαρά – σαν να έβλεπε τη σύζυγο, πολλών ετών γάμου ένα πράγμα, χωρίς όμως να είναι σύζυγος!

Ο τροχός της τύχης σε έκδοση παιχνιδιού ερωτήσεων

Το χθεσινό επεισόδιο είχε και το λεγόμενο παιχνίδι ερωτήσεων, που μόνο γνώσεις δεν απαιτεί – και πάντως όπου τις απαιτεί, οι φετινοί Survivors μας έχουν πείσει ότι δεν τις διαθέτουν. Οι απαντήσεις που έδωσαν χθες το μόνο που προκάλεσαν στο κοινό ήταν η… ανακούφιση! Για τον λόγο ότι ευτυχώς που δεν θα χρειαστεί να δώσουν πανελλήνιες μέρες που είναι! Αυτοί πέρασαν στο πανεπιστήμιο του… Survivor! Το επίπεδο των απαντήσεων απαντάται μόνο σε διοργανώσεις καλλιστείων και συναγωνίζεται στο γέλιο που δίνει, τα όσα λένε οι επίδοξες «μις» και «σταρ», όταν ανοίγουν το στόμα τους – οι περισσότερες, γιατί έχουν βγει και κορίτσια αστέρια και ολοκληρωμένες προσωπικότητες από τα καλλιστεία, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ο Τανιμανίδης έκανε χθες συνολικά 14 ερωτήσεις και πήρε 28 απαντήσεις – δύο παίκτες σε κάθε κουίζ. Από τις 28 απαντήσεις οι 27 δόθηκαν στην τύχη. Λέμε μία απάντηση και όποιον πάρει ο χάρος, κάπως ένα πράμα. Ο Σπαλιάρας για παράδειγμα είπε ότι ο Αμαζόνιος, από τους μεγαλύτερους ποταμούς της γης, έχει μήκος 150 χλμ – κάτι ανάμεσα σε Εύηνο (92χλμ) και Αχελώο (220 χλμ) δηλαδή! Τέτοια αντίληψη των μεγεθών. Έπεσε έξω περίπου 7000 χλμ.

Η μοναδική απάντηση που δόθηκε με πραγματική γνώση, ήταν από τον Αναγνωστόπουλο (που γενικά δείχνει να έχει τον κοινό νου έστω – Παναθηναϊκός είναι άλλωστε, πολύ λογικό), και αφορούσε στη θέση που κατέχει η Ελλάδα ως ελαιοπαραγωγός χώρα (3η). Ο Μισθοφόρος έκανε επίδειξη γνώσεων σε εκείνη την φάση, αναφέροντας σωστά ότι στις δύο πρώτες θέσεις είναι η Ισπανία και η Ιταλία – αναλαμπή «Δομής» είχε, αλά χρειάζεται και προσοχή με κάτι τέτοιο, μην έχουν κάνα στραμπούληγμα στον εγκέφαλο!

Γενικά οι πιο πολλές ερωτήσεις είναι επιλεγμένες για να τις απαντήσουν στην τύχη, ή κάνοντας κάποιους λογικούς υπολογισμούς. Οι υπόλοιπες είναι συνήθως μέτριας δυσκολίας, που όμως οι περισσότεροι δεν μπορούν να τις καταφέρουν ούτε αυτές! Αλλά αν είναι για εκπαιδευτική τηλεόραση, υπάρχει και το History Channel, μην είμαστε και πλεονέκτες!

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα