Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πληρότητα στα ξενοδοχεία της Κυπαρισσίας αλλά χωρίς λευκή νύχτα και λιτανεία

Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Ιωάννη Μποζίκα για την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου πνεύματος.

Πιο αναλυτικά η πληρότητα όντως αγγίζει στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπο από 80 έως 100% δημιουργώντας θετική προοπτική για την εξέλιξη της θερινής τουριστικής περιόδου.Καθοριστικός παράγοντας στην συμβολή αυτή ήταν η ετοιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, η πληρότητα σε ό,τι αφορά τα συνολικά πακέτα διαμονής σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών στα καταλύματα προέρχονται από την πηγή του εγχώριου τουρισμού φτάνοντας μέχρι και το 70 τοις 100 περίπου.

Ωστόσο παρά την θετική εικόνα που παρατηρείται στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα – τα οποία δεν είχαν ωστόσο ολοκληρωμένη πληρότητα παντού- αρνητικό δεδομένο αποτελεί το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η λευκή νύχτα στην αγορά της Κυπαρισσίας. Καθώς επίσης δεν πραγματοποιείται η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής Εικόνας στον ιστορικό ναό της Αγίας τριάδος στην άνω πόλη.

Οι προσκεκλημένοι επίσημα θα έρθουν κάνοντας στις κάμερες μόνον ευχές, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμα τριήμερο περίπου όπως το περσινό με εξαίρεση μόνο την πληρότητα στα ξενοδοχεία.

Πηγή: kyparissia-tv

Όλη η επικαιρότητα