Olympia Forum

Svetlana Edmeades στο Olympia Forum I: «Τεράστια η κρίση, πρόκληση η Πράσινη Ανάπτυξη»

Ακούστε το άρθρο

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Olympia Forum, αρκετοί ομιλητές τόνισαν την σπουδαιότητα των πράσινων επενδύσεων. Μια από αυτούς ήταν η Svetlana Edmeades, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Αγροτικού Τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η κ. Edmeades θέλησε να στείλει ένα «μήνυμα» στους Έλληνες παραγωγούς, παροτρύνοντας τους να επαγρυπνούν και να επιδιώκουν την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που διαρκώς προκύπτουν, και να «κυνηγήσουν» την πρόκληση της πράσινης ανάπτυξης.

Σημεία από την τοποθέτηση της:

«Η πανδημία  Covid – 19 σαφώς έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ με μεγάλες επιπτώσεις και στην Ευρώπη.

Έχει θέσει σε συναγερμό την παγκόσμια οικονομία, καθώς κάθε χώρα προσπαθεί να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις.

Η τεράστια πτώση στα χρηματιστήρια παγκοσμίως αντανακλά όχι μόνο  την υποβάθμιση των στόχων  για επιχειρηματικά κέρδη αλλά την  γενικευμένη πλέον πιστωτική κρίση, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και αυτό είναι εμφανές και στον τομέα της παραγωγής.

Αυτό το σκέλος της αγροτικής παραγωγής για παράδειγμα αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα και είναι δύσκολο να απαντηθεί.

Και έχοντας έλθει σε επαφή με παραγωγούς, με ρωτούν τι θα γίνει αν αυτή η κρίση που έχει πλήξει την ελληνική παραγωγή, έρθει και σε εμάς.

Μιλάμε για πολιτική, κλιματική αλλαγή. Και για όλους μας και βέβαια για τους παραγωγούς η Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί μια πρόκληση στα νέα δεδομένα που συνεχώς έχουμε».

Η 3η Ημέρα: 

Olympia Forum I: Η 3η μέρα του συνεδρίου

Όλη η επικαιρότητα