Ελλάδα

Συμπλοκή με νεκρό στην Κηφισιά: «Πήγα να βοηθήσω τη γιαγιά» – Τι καταθέτει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά

Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση στην Ασφάλεια Αττικής έδωσαν τόσο ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά στην Κάτω Κηφισιά όσο και η ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία προσπάθησε να βοηθήσει ο αστυνομικός, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη συμπλοκή ανάμεσα σε ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας και δύο Ρομά, ένας εκ των οποίων κατέληξε στο νοσοκομείο από σφαίρα του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στους συναδέλφους του κατέθεσε:  «Είδα την ηλικιωμένη γειτόνισσά μου να είναι μαζί με αγνώστους. Εγώ γύριζα με το αυτοκίνητο στο σπίτι εκείνη την ώρα και είχα μαζί μου το παιδί μου. Αρχικά πίστεψα ότι μπορεί να είναι τίποτα γνωστοί της. Μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στο γιο της και ταυτόχρονα άρχισα να τους ακολουθάω με το αυτοκίνητό μου. Τους έκλεισα το δρόμο, ο οδηγός κατέβηκε κάτω και ήρθαμε στα χέρια. Μετά προσπάθησε να βγάλει όπλο. Τότε, πυροβόλησα στο έδαφος και στον αέρα. Το μόνο που ήθελα ήταν να βοηθήσω τη γιαγιά».

Οι Ρομά είδαν τη γυναίκα την ώρα που περπατούσε με το σκυλάκι της και την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητό της, με το πρόσχημα ότι είναι εφοριακοί και θα της έδιναν λεφτά από επιστροφή φόρου. Της είπαν ότι θα την πάνε στο σπίτι της και εκεί θα της δώσουν τα χρήματα. Η ηλικιωμένη γυναίκα κατέθεσε ότι είδε τον αστυνομικό να πυροβολεί στον αέρα.

Πηγή: huffpost

Όλη η επικαιρότητα