Αχαϊα Ηλεία Μεσσηνία

Συμπόρευση με Ηλεία για Πάτρα – Τσακώνα ζητεί ο Πετράκος

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό κάλεσμα για συμπαράταξη με τους Ηλείους ως προς το δρόμο Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα απευθύνει ο Θανάσης Πετράκος, προς τον περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τους δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τους φορείς της Μεσσηνίας.

Ζητεί την προκήρυξη παμμεσηνιακής γενικής απεργίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλό Νερό, στις 12 το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί πανηλειακή απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ίδια ώρα στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρει ότι:

“Η αγανάκτηση των πολιτών της Ηλείας για «το δρόμο του θανάτου» Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα, οδήγησε την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου να συγκροτήσουν το «Συμβούλιο Αιρετών» και προχωρήσουν σε προκήρυξη πανηλειακής γενικής απεργίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Βουπρασίας, στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα που -άμα τη κατασκευή του- δεν θα πρέπει να έχει διόδια”.

Παρατηρεί πως “από αυτό τον σημαντικό αγώνα δεν πρέπει να απουσιάσει η Μεσσηνία. Ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία, αφορά και τη Μεσσηνία, αλλά και όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Ο κ. Πετράκος καλεί τον περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των παρατάξεων και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, “να συμπαραταχτούμε με το «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να προχωρήσουμε και εμείς σε προκήρυξη παμμεσηνιακής γενικής απεργίας μαζί τους την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλό Νερό, την ίδια ώρα, δηλαδή, που θα γίνεται συγκέντρωση από τους τούς αιρετούς και φορείς της Ηλείας και όλης Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή της Βουπρασίας.

Ζητεί “για το σκοπό αυτό άμεση ειδική και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη συμμετοχή σε αυτή όλων των δημάρχων τουλάχιστον της Μεσσηνίας” – επισημαίνοντας ότι “εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση”.

via

Όλη η επικαιρότητα