Λακωνία

«Συγγνώμη» από το ΔΣ Σπάρτης προς τους πολίτες της Ηλείας για τις δηλώσεις Δούκα

Το ΔΣ με ομόφωνη απόφαση ζητά την παραίτηση του δημάρχου Σπάρτης
Ακούστε το άρθρο

Η Σπάρτη καταδικάζει κι επίσημα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη δήλωση του δημάρχου της Πέτρου Δούκα, σύμφωνα με την οποία «τον Αύγουστο του 2007 ως υφυπουργός Οικονομικών κατέβηκε στον Νομό Ηλείας και, με τσάντες ευρώ για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους, κατόρθωσε να «γυρίσει» το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», όπως αναφέρει το Notospress.gr.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης σε έκτακτη και κατ’ επείγουσα συνεδρίασή του υπερψήφισε ως απόφασή του την πρόταση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης – Αργειτάκος και Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης – Βαλιώτης) και καταψήφισε αντίστοιχο ψήφισμα της παράταξης του Πέτρου Δούκα.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 25 Ναι, 12 Όχι και 3 Λευκό (Βακαλόπουλος Καπονικολός, Κονίδης του Ι.) κατήγγειλε την στάση του δημάρχου Σπάρτης και ζήτησε συγνώμη τόσο από τους πολίτες της Ηλείας όσο και της Σπάρτης. Το ψήφισμα που πρότεινε ο Πέτρος Δούκας έλαβε (ένας σύμβουλος ήταν παρών – απών) 9 Ναι, 27 Όχι και 3 Λευκό (Βακαλόπουλος Καπονικολός, Κονίδης του Ι.) και με το οποίο εξέφραζε την συγνώμη του αλλά έκανε λόγο και για παρανόηση των λεγομένων του. Σχετική πρόταση είχε κατεβάσει προς συζήτηση (αλλά όχι προς ψήφιση) και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται ότι λήγει με την έκφραση συγνώμης, αν και όπως διεφάνη δεν έχουν αντιληφθεί άπαντες στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης την πολιτική αλλά και ηθική διάσταση του θέματος και τις συνέπειες που είχε για τον Δήμο Σπάρτης και την πολιτική ζωή της χώρας γενικότερα. Το συμπέρασμα που ατυχώς προσπάθησε να επηρεάσει στη δευτερολογία του ο κ. Αργειτάκος αφήνει εκτεθειμένη την Κυβέρνηση του 2007 για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα και τον σκοπό που τελικά είχε.

Η απόφαση

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 11/02/2022

Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά και τα λεχθέντα του κ.Πέτρου Δούκα στη συνάντηση του με τον τ.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λιβανό στο Δημαρχείο Σπάρτης στις 02/02/2022.

Καταδικάζουμε την νοοτροπία των δηλώσεων του κ.Δούκα, οι οποίες δεν σχετίζονται με την παράδοση και το ήθος των δημοτών του Δήμου Σπάρτης, καθώς και των συνεργατών του που παρευρίσκονταν στη συνάντηση με τον τ.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λιβανό και οι οποίοι δεν αντέδρασαν ως όφειλαν.

Σαν το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Σπάρτης, ζητούμε ειλικρινά και έμπρακτα συγνώμη από τους πυρόπληκτους, τους συγγενείς των θυμάτων, και όλους τους πολίτες του Νομού Ηλείας, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ.Δημάρχου Σπάρτης καθώς και των παρευρισκομένων στη συνάντηση αυτή.

Ζητάμε επίσης, ειλικρινή συγνώμη από τους συμπατριώτες μας του Δήμου Σπάρτης, για τη στάση, το ύφος, το ήθος και το κυνισμό του κ.Δούκα, που για ακόμα μια φορά αμαύρωσαν πανελληνίως το ιστορικό όνομα της πόλης μας.

Παρόλο που το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα, θεωρούμαι επιβεβλημένη την οικειοθελή παραίτηση του από το αξίωμα του Δημάρχου, για την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας με αυτή του τη στάση.

Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στους Δήμους Ηλείας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στον ΦΟΔΣΑ Δυτικής Ελλάδας, και σε κάθε συλλογικό και θεσμικό φορέα του Νομού Ηλείας.

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ από το Mesogeios TV

Πηγή: Notospress.gr – Mesogeios TV

Όλη η επικαιρότητα