Εκπαίδευση Ηλεία

Συγκέντρωση τροφίμων στο 5ο δημοτικό Αμαλιάδας: Τα παιδιά απλώνουν το χέρι στα παιδιά!

Πράξη αγάπης, πράξη ανθρωπιάς από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 5ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν την συλλογή τροφίμων με σκοπό να τα διαθέσουν στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’.

Το σχολείο υλοποιεί ανάλογες δράσεις σε μία προσπάθεια να κατανοήσουν οι μαθητές την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς και παράλληλα για να συμβάλει η εκπαιδευτική κοινότητα στην ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη, όσων χρειάζονται την στήριξη από τον συνάνθρωπο.

Νοιάζομαι και δρω

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τίτλο: «Νοιάζομαι και δρω», αποφασίστηκε να ξεκινήσει η συλλογή τροφίμων. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο σπίτι που λειτουργεί το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ στην Κυλλήνη, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των αυξημένων αναγκών της καθημερινότητας.

Τα παιδιά ουσιαστικά βοηθούν τα παιδιά και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι μόνο, δεν πρέπει να μένει αβοήθητο.

Η συλλογή τροφίμων ξεκίνησε και θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη 17 Μαΐου, καθώς την Παρασκευή 18 Μαΐου έχει προγραμματιστεί οι μαθητές της Στ’ τάξης μαζί με τους δασκάλους να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα έχουν συγκεντρωθεί στο σπίτι του ‘Χαμόγελου’ στην Κυλλήνη.

«Στην προσπάθεια συμμετέχει όλο το σχολείο και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση από τους γονείς των μαθητών και τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο σχολείο έχουν ευαισθητοποιηθεί και συνδράμουν με τον τρόπο τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Κουσάβελος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι μπορούν να προσφέρει τρόφιμα όποιος το επιθυμεί, δεν χρειάζεται να είναι μαθητής ή γονιός από το σχολείο. Όσες ποσότητες συγκεντρωθούν θα φροντίσει το σχολείο να μεταφερθούν και να παραδοθούν στο ‘Χαμόγελο’.

Εκτός από τον κ. Κουσάβελο υπεύθυνοι στο πρόγραμμα είναι και οι δάσκαλοι: Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, Σταυρούλα Αθανασούλη, Θεοφανία Λυριτζή, Αικατερίνη Ζάγκλαρη, Αικατερίνη Καραγιάννη και Θεώνη Χριστοπούλου, ενώ συμμετέχει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλη η επικαιρότητα