Ελλάδα

Συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ» στο Καλλιμάρμαρο

imagehandler_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ιλιάδες Αθηναίοι αλλά και κόσμος από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει συγκεντρωθεί στο παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού, το Παναθηναϊκό Στάδιο για να διαδηλώσει υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ και στην Ευρώπη

 

Μόλις 48ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα οι Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους και με σύνθημα «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ» απαντούν στο ερώτημα της Κυριακής. 

Με σημαίες της Ελλάδας και της ΕΕ στα χέρια οι πολίτες διαδηλώνουν, φωνάζοντας και απόψε συνθήματα όπως «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία».

«Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κίνημα των πολιτών του «ΝΑΙ».

Την Κυριακή 5 Ιουλίου «καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Στη συγκέντρωση αναμένεται να μιλήσουν, μάλιστα, σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και από το χώρο της επιστήμης και της τέχνης. 

Νίκος Αλιάγας: Η Ευρώπη είναι τρόπος σκέψης, είναι συνείδηση

Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση βρέθηκε ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πουν το «ναι» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας σβήσει από τον χάρτη.

Ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά «την αποκτάμε με σθένος, με υπευθυνότητα και αλήθεια», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ελληνική λέξη, αλλά «τρόπος σκέψης και συνείδηση».

«Αισθάνεστε Ευρωπαίοι ή όχι;», ρώτησε στη συνέχεια τους διαδηλωτές για να λάβει ως απάντηση ένα ηχηρό «ναι».


Περισσότερα στο Protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα